"PILI SMO VINO, A ONDA ME JE UDARIO" Tuča monaha na Svetoj Gori, jedan završio u pritvoru
Foto: Shutterstock

On je zatražio rok za pripremu odbrane, preneo je Ethnos.gr. Presudu u slučaju preuzeo je tročlani prekršajni sud iz Soluna koji je zadržao pritvor do sutra, čime je zakazano novo suđenje, navodi portal.

Kako prenosi Grtimes.gr, optuženi monah (35), koji živi u manastiru u Kardici, rekao je da je bio u poseti planini Atos na nekoliko dana.

"Krenuo je na mene i udario me"

“Izvinite” je bila prva reč koju je izgovorio pred sudijama i tužiteljkom, a na pitanje o 53-godišnjem beloruskom monahu rekao je da ga dugo poznaje. Tvrdio je da je i sam udaren.

- Poznajem ga godinama. Krenuo je (na mene) i udario me. Pili smo vino – rekao je on, preneo je Ethnos.gr.

Sudija mu je savetovala da ode na lekarski pregled.

- Zamolite javnog tužioca da izda nalog za pružanje prve pomoći - rekla je.

Portal navodi da se optuženom monahu na najavu zadržavanja u pritvoru „videla bol na licu“.

Tuča u dvorištu manastira

Ovaj 35-godišnji rumunski monah optužen je da je pretukao 53-godišnjeg beloruskog monaha nakon svađe i pijenja alkohola na Svetoj gori. Incident se dogodio u nedelju popodne u 18.30 sati u dvorištu manastira.

Kako se navodi u sudskim dokumentima, 35-godišnjak je nogama i rukama i plastičnom bocom udarao 53-godišnjaka čak i dok je ovaj bio na tlu.

Povređeni je najpre prebačen u Dom zdravlja Karion kako bi mu se ukazala prva pomoć, a zatim u dežurne bolnice na Halkidikiju i u Solunu, gde je smešten zbog povreda na licu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading