BAJDEN IMA DVE AHILOVE PETE Ovo američkog lidera može skupo koštati
Foto: EPA/EPA

Porodična drama predsednika SAD mogla bi da bude fatalna za njegov potencijalni reizbor.

Dve velike pretnje reizboru predsednika Džozefa Bajdena - pravni problemi njegovog sina Hantera i široko rasprostranjena percepcija da je 80-godišnjak prestar - nanose mu veliku štetu ove nedelje.

Hanter Bajden je u četvrtak u Delaveru optužen na saveznom nivou za ilegalno držanje oružja, optužen je da je lagao o svojoj prethodnoj zloupotrebi droga i za kršenje zakona o oružju kada je kupio pištolj 2018. godine, pre očeve predsedničke kampanje. Oružje je kasnije iza prodavnice ostavila Hali Bajden, žena Hanterovog pokojnog brata, Boa. Hali i Hanter su u to vreme imali aferu.

Pravni problemi Hantera Bajdena

Ta porodična drama u vezi sa zavisnošću mogla bi dovesti predsednikovog sina u zatvor, iako odvojene istrage o utaji poreza i poslovanju u inostranstvu još nisu dovele do optužbi američkog tužioca iz Delavera Dejvida Vajsa, koji je ranije ove godine postavljen za specijalnog tužioca, kako bi bila garantovana nezavisnost od američkog Ministarstva pravde.

Dok Vajs nije našao nikakav osnov da krivično optuži Hantera Bajdena zbog njegovog poslovanja sa inostranstvom i nikakva direktna veza između poslovnih interesa sina i očevih političkih pozicija nije pronađena, republikanci u Predstavničkom domu planiraju da kopaju duboko tražeći još dokaza tokom zvaničnog opoziva, kroz istragu koju je ranije ove nedelje odobrio predsednik Predstavničkog doma Kevin Makarti, prenosi euractiv.mondo.rs

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading