OBJAVLJEN DUGOOČEKIVANI IZVEŠTAJ NASE - Da li su NLO objekti vanzemaljci? "Trebalo bi ovo ozbiljno da shvatimo..." (VIDEO)
Foto: Shutterstock

NASA je objavila prošle godine da pregledava dokaze o tzv. neidentifikovanim vazdušnim fenomenima koji su zamenili dosadašnji izraz NLO u službenoj terminologiji.

U izveštaju se naglašava da "nema razloga da se zaključi" da su postojeća viđenja NLO-a stranog porekla. Ali ipak preporučuje da se takve tvrdnje ne otpisuju, navodeći da se galaksija "ne zaustavlja na periferiji Sunčevog sistema".

- Kao što istražujemo nepoznato unutar našeg Mlečnog puta, tako bismo trebali ozbiljno shvatiti mogućnost nepoznate tehnologije koja bi mogla da potiče iz drugih krajeva galaksije - navodi se u izveštaju.

- Mnoge NASA-in naučne misije su, barem delimično, fokusirane na odgovor na pitanje da li postoji život izvan Zemlje - kaže se.

- Ta istraživanja uključuju misije koje traže znake života, možda na Marsu ili ledenim mesecima koji kruže oko Jupitera i Saturna kao i dalje, u odnosu molekula prisutnih u atmosferama egzoplaneta. Potraga za znacima vanzemaljske tehnologije je prirodni nastavak tih istraživanja. Ako priznamo verodostojnost bilo čega od ovoga, onda bi trebalo da priznamo da su sve u najmanju ruku uverljive.

Tema je dugo fascinirala javnost, ali ju je mejnstrim nauka izbegavala. Nezavisni tim od 16 istraživača podelio je svoja preliminarna zapažanja u maju i utvrdio da postojeći podaci i izveštaji očevidaca nisu dovoljni za donošenje čvrstih zaključaka, I istovremeno pozvao na sistematičnije prikupljanje visokokvalitetnih podataka.

Blic.rs

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading