LITVANIJA UVELA NOVE SANKCIJE: Zabranjen ulazak automobilima sa ruskim tablicama
EPA VALDA KALNINA

- Carina Litvanije od 11. septembra ne propušta preko granice automobile sa ruskim registarskim tablicama, osim ako je u pitanju tranzit preko Kaliningradske oblasti ili iz nje preko Litvanije. Međutim, još nije bilo slučajeva konfiskacije ili zaplene putničkih automobila sa ruskim tablicama kao i drugih stvari - prenosi agencija ELTA.

Ona navodi da na svim graničnim prelazima ima dovoljno resursa kako bi se vršila kontrola automobila sa ruskim tablicama.

Ministar inostranih poslova Litvanije Gabrielus Landsbergis je ranije rekao da se Vilnjus konsultuje po tom pitanju sa Evropskom komisijom, jer je Litvanija u izuzetnoj situaciji zbog tranzita preko Kalinjingrada i podsetio da bi prema pravilima automobili u tranzitu trebalo da napuste teritoriju Litvanije u roku od 20 sati.

Ranije je Evropska komisija potvrdila da u zemlje Evropske unije ne smeju ulaziti automobili registrovani u Rusiji i da ne može da se prevozi kozmetika, koferi, mobilni telefoni, laptopovi, proizvodi od kože i krzna i sredstva za ličnu higijenu.

(Sputnjik)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading