kolica
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Žena iz Južne Karoline suočava se sa optužbama za ubistvo iz nehata jer je navodno ostavila svoju bebu u plastičnoj kesi u šumi u Nju Džersiju pre skoro 40 godina, saopštile su vlasti na konferenciji za novinare u okrugu Moris, N.J.

Ime žene nije navedeno jer je bila maloletna u vreme smrti deteta, što ovo čini „zaista jedinstvenim slučajem“, kaže za LJUDI šef policije grada Mendham Ros Džonson.

Slučaj je počeo na Badnje veče 1984. godine, kada su dva dečaka pronašla "pokojno novorođenče" u zabačenoj šumovitoj oblasti u Mendham Tovnship-u, N.J., rekao je tužilac okruga Morris Robert J. Carrol na konferenciji za novinare u četvrtak.

Dete je imenovao "Beba Meri" od strane kapelana Policijske uprave grada Mendham i od tada je postalo ikona u ovoj oblasti, a zajednica se okupljala da joj oda počast svake godine na godišnjicu njene smrti.

Pronađena je u plastičnoj kesi umotanoj u peškir sa pupčanom vrpcom još uvek pričvršćenom za nju. Smrt se tada smatrala ubistvom, navodi se u saopštenju za javnost Tužilaštva okruga Moris.

Majka je identifikovana ranije ove godine uz pomoć DNK tehnologije i 24. aprila je zvanično optužena za ubistvo iz nehata kao maloletna prestupnica.

Trenutno živi u Južnoj Karolini. Vlasti nisu objavile njenu lokaciju niti bilo kakve dodatne informacije. Kerol je rekla da je odeljenje šerifa okruga Ričland u Južnoj Karolini pomoglo u istrazi.

Uhapšena je u aprilu i pojavila se pred sudijom na sudu u Nju Džersiju. Ona je kasnije puštena i pod nadzorom je, kaže Džonson za PEOPLE.

Iako je majka identifikovana i optužena u aprilu u Južnoj Karolini, morala je da dođe u NJ, proces ekstradicije koji je trajao mesecima, kaže Džonson.

Tužilac je na konferenciji za novinare rekao da je otac u trenutku smrti deteta imao 19 godina, a preminuo je 2009. godine. Majka je imala 17 godina, navodi se na konferenciji za novinare.

Iako se slučaj pratio godinama, bio je predmet ponovnog fokusa 2014. godine, pošto se približavala 30. godišnjica smrti deteta, saopštile su vlasti.

„Pre otprilike dve godine, DNK dokazi su počeli da postaju važni“, kaže Džonson za PEOPLE. „Pre otprilike godinu dana uspeli smo da identifikujemo neke ljude i na kraju oca.

Kada su saznali identitet oca, ušli su u trag tragovima i kroz dalju istragu, i identifikovali majku, kaže on. I otac i majka su bili u školi u vreme smrti i živeli su u okrugu Moris, rekla je Kerol na konferenciji za novinare.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading