Hana Emili Birn
Foto: Alo/Facebook

Hana Emili Birn je već bila mrtva kada ju je našao prolaznik prvog dana njenog odmora u Кavosu u nedelju.

Hana (22), koja je služila u policiji Sarija, odlučila je da ostane u gradu kada se njen kolega vratio u hotel. Pronađena je pored glavnog puta, nakon što je pala sa nekoliko metara visine i zadobila ranu na glavi.

Vlasti na ostrvu sada istražuju da li je njeno piće bilo kontaminirano. Glavni medicinski službenik koji je prvi pregledao Hanu rekao je da je otkrio alkohol u njenom dahu.

- Postoje pitanja o tome koju vrstu alkohola je konzumirala. Da li je u njega nešto sipano? Da li je bila toliko pijana zato što je nelegalni metanol bio u alkoholnim pićima koje je konzumirala? Odgovor leži u toksikološkim testovima koji će se sprovesti - kaže Janis Aivatidis.

On je dodao da očekuje da će toksikološki testovi otkriti "tačnu prirodu" supstanci uključenih u alkohol koji je policajka popila.

- Od vitalnog je značaja da se ove supstance otkriju. Očekujemo rezultat za nekoliko nedelja - rekao je Aivatidis za Miror.

U međuvremenu, šef policije Кrfa Spiridon Skolarikis stavio je ostrvske snage u stanje visoke pripravnosti, dajući uputstva policajcima da upadaju u barove "u roku od jednog minuta" zbog obima kontaminiranog alkohola koji se služi u lokalima.

Očekuje se da će Hanin očuh, koji je takođe policajac, stići na ostrvo kasnije ove nedelje kako bi vratio njeno telo u domovinu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading