Velika bela ajkula
Foto: Printscreen/Printscreen

Žena potpuno mirna dok velika bela ajkula pliva do turista koji vrište
Ogromna ajkula je doplivala do obale, primoravajući vrišteće posetioce plaže da beže u strahu, ali jedna žena je ostala potpuno mirna tokom celog iskušenja

Na snimcima koju su se pojavili na mrežama vide se žene kako tvrište i beže iz vode.

Video snimak prikazuje trenutak kada je dvoje posetilaca plaže primetila veliku belu ajkulu dugu 3 metra kako pliva u plićaku plaže u Masačusetsu u SAD.

Ogromni predatok klizio je pod talasima dok nije izronilo leđno peraje. To je izazvalo paniku, uplašena deca su vrištala i molila mame za pomoć.

Međutim, žena koja je sve snimala nije bila impresionirana mesožderom ubicom, rekavši: "Ne dolazi na pesak".

Snimak je snimila Kej Mari na Auter Biču, oblasti u kojoj je poslednjih nedelja zabeležen neobičan porast susreta sa ajkulama. Klip je u ponedeljak postavljen na Fejsbuku, gde je već prikupio više od 700.000 pregleda.

Gledaoci su požurili da naprave poređenja sa trilerom Stivena Spilberga:

"Zastrašujuće je pomisliti da je ovo isti deo mora u kojem je snimljen film "Čeljusti"

Jedan 61-godišnji muškarac bio je plen u još jednom brutalnom susretu sa ajkulom kod Kejp Koda, manje od 25 milja od Auter Biča. Vilijam Liton je plivao kod plaže Longnuk 15. avgusta kada ga je ajkula ugrizla za levu nogu. Njujorški doktor je tvrdio da je okeansku životinju udario u škrge, zbog čega je napala.

Poslednjih godina susreti sa velikim belim ajkulama na zapadnoj obali SAD postaje sve redovnija pojava. Studije pokazuju da je populacija u porastu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading