pismo
Foto: Alo/Printscreen

 Vlasti su je pronašle nakon što je dala poruku mušteriji na benzinskoj pumpi.

Žena iz Arizone koja je kidnapovana prošle nedelje spašena je nakon što je prolazniku prenela poruku u kojoj se tražila pomoć, saopštile su lokalne vlasti.

Žena, koju policija nije imenovala, ušla je u plavi kombi Honda za koji je verovala da je njen Uber prošlog ponedeljka ujutru u prodavnici automobila u oblasti Feniksa, prema kancelariji šerifa okruga Javapai. Međutim, kombi je vozio Džejkob Vilhojt (41) iz Arizone, koji je osumnjičen da se predstavljao kao vozač Ubera, noseći periku, da bi kidnapovao ženu. Njih dvoje su bili upoznati, saopštila je policija, ali ga ona nije odmah prepoznala. Imala je zabranu prilaska protiv njega nakon što je počeo da nenajavljeno posećuje njen dom, navodi se u izjavi o mogućem uzroku.

Gospodin Vilhoit nikada nije bio taksista.

Prema navodima policije, gospodin Vilhoit je obuzdao ženu koristeći selotejp traku i rajsferšluse, a zatim se odvezao oko 300 milja severozapadno do Las Vegasa i proveo noć u parku u blizini jezera Mid, oko 20 milja istočno od grada.

pismo

Printscreen

 

 

U utorak je, kako je saopštila policija, gospodin Vilhoit odvezao ženu još 150 milja istočno do benzinske pumpe u Seligmanu u Arizoni, gde je uspela da prosledi poruku u kojoj je tražila pomoć mušteriji. Poruka je sadržavala opis kombija i broj telefona i pisalo je da su se uputili u Kingman, Arizona, i Las Vegas.

Mušterija je tada pozvala 911 i rekla policiji u kom pravcu putuju i dala opise svoje odeće.

Dispečeri su otkrili da ju je majka žrtve tog popodneva prijavila kao nestalu i ugroženu osobu, navodi policija. G. Vilhoit je imenovan kao osoba od interesa za prijavu nestale osobe.

Zvaničnici za sprovođenje zakona pronašli su gospodina Vilhoita i žrtvu u utorak nakon što su zaustavili saobraćaj u blizini Seligmana, prema izjavi o mogućem uzroku. U automobilu su pronašli i vatreno oružje.

G. Vilhoit je priveden i optužen za uznemiravanje, pretnju i zastrašivanje, teški napad, protivzakonito zatvaranje i otmicu, i nekoliko drugih optužbi za napad.

Nije odmah bilo jasno da li je imao advokata.

Otmice koje uključuju usluge prevoza nisu bez presedana. 2019. godine, studentica je ubijena u Kolumbiji, S.C., nakon što je ušla u automobil koji je zamijenila za svoj Uber. U Čikagu 2017. godine, tužioci su rekli da je muškarac koji se predstavljao kao vozač Ubera seksualno napao pet žena tako što se popeo na zadnje sedište i prikovao ih.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading