KO JE NAJSPOSOBNIJI DA IZAZOVE TRAMPA? Poznati najnoviji rezultati istaživanja
Foto: EPA/EPA-EFE/CJ GUNTHER

Guverner Floride Ron Desantis izašao je iz prve republikanske predsedničke debate zadržavajući poziciju glavnog rivala Donaldu Trampu, ali se nije baš iskazao, što znači da drugi kandidati sada vide šansu da ga izbace sa pozicije glavnog rivala Trampu (koji nije prisustvovao republikanskoj debati).

Desantisov nastup bez gafova u sredu uveče zadovoljio je njegove saveznike, koji su rekli da je jasno artikulisao svoje obrazloženje za kandidovanje, ali bivši tehnološki preduzetnik Vivek Ramasvami, bivša ambasadorka UN Nimrata "Niki" Hejli i bivši potpredsednik Majk Pens dobili su veliku pažnju i veruje se da bi mogli bi da preteknu Desantisa ako ovako nastave. Mnogi se slažu da je najbolji utisak, bar na donatore, ostavila Niki Hejli, koja želi da se predstavi kao „nova generacija” političara (iako ni ona nije baš mlada, ima 51 godinu).

Prema najnovijoj anketi Rojters/Ipsos sprovedenoj pre debate, 8% republikanaca je podržalo Pensa, 7% je podržalo Ramasvamija i 5% podržalo Hejli. Desantis je imao 13 odsto podrške, a Tramp oko 47 odsto, piše Advance.hr.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading