PANAOTOVIĆ: Bilo bi dobro čuti šta mitropolit Joanikije i vladika Metodije misle o povratku Crne Gore u kandže progonitelja SPC
Printscreen

To su pokazale glasanjem za Zakon o slobodi veroispovesti, a docnije i žestokim protivljenjem Temeljnom ugovoru. Krivokapićeva vlada u kojoj je Spajić bio ključni ministar oborena je, između ostalih, glasovima BS i Zenke koji su ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju smatrali skandaloznim i neprihvatljivim. Ubrzo će Ibrahimović i društvo oboriti Abazovićevu vladu zbog neoprostivog greha potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC.

Godinu dana kasnije politička stvarnost pred oči nam servira farsu ili tragikomediju(kako se kome više dopada) u režiji Milojka Spajića gde će buduća vlada Crne Gore zavisiti upravo od onih koji su pokazali da im je SPC kost u grlu. Kao i građani/ vernici koji tu crkvu cene, veruju joj i u njene bogomolje idu.

Otuda neće biti nikakvih kleronacionalističkih nota ukoliko čujemo prve ljude SPC i MCP u Crnoj Gori kuda vodi ovakav put! Ne politike radi, već radi elementarnih ljudskih, građanskih i religijskih prava vernika SPC koji su pretrpeli svakovrsne šikane i pretnje do 30. avgusta 2020.“, istakao je Panaotović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading