Lusi Letbi
Foto: Alo/Printscreen

Ova 33-godišnjakinja, koja će prvo biti držana u segregaciji kako bi sprečila da je napadaju drugi zatvorenici, verovatno će biti zatvorena u HMP Lov Nevton u Daramu zajedno sa Džoanom Denehi, koja je ubila tri muškarca tokom desetodnevnog pohoda u 2013, objavio je list Tajms.

I Letbi i Denehi osuđeni su na ceo život. Jedine druge žene koje su se suočile sa takvom kaznom su ubica Maura Majra Hindli - koja je umrla 2002. - i Rouz Vest.

Prethodni zatvorenici u Lov Nevton-u su bili ubica iz Kromvel ulice Rouz Vest, majka Bejbi P Trejsi Koneli i najmlađa ubica u Britaniji Šeron Kar, koja je nasumično odabrala i ubila svoju žrtvu kada je imala 12 godina.

U zatvoru najvišeg obezbeđenja, žene ubice imaju priliku da maze ovce i koze i čuvaju zeca i ptice kako bi ih „smirile“.

Šema je otkrivena u prošlogodišnjem izveštaju Nezavisnih nadzornih odbora (IMB), grupe koja obezbeđuje da se zatvorenici tretiraju humano iza rešetaka. HMP Lov Nevton je pored takozvane Monster Mansion HMP Frankland, u kojoj se nalaze Soham ubica Ian Huntlei, Vaine Couzens i Levi Bellfield.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading