Poruka upozorenje na požar u Grčkoj
Foto: EPA/Foto: EPA/ilustracija

Broj za hitne slučajeve 112 danas popodne poslao je poruku stanovnicima tri naselja Avantas, Amfitriti i Maistros da se evakuišu i kreću ka gradu Aleksandropolisu, dok je prethodno upućena poruka meštanima Monastirakija i Doriskosa da se evakuišu ka Ferešu, prenosi agencija Amna.

Prema poslednjim informacijama Vatrogasne brigade, vatra bukti na tri glavna fronta, a najveći jugoistočno od sela Lutros ide ka Monastiraki i Doriskosu.

U okolini duvaju jaki vetrovi jačine do 7 stepeni Boforove skale koji stanje čine veoma teškim i opasnim, prenosi Tanjug.

U međuvremenu, policija je ponovo obustavila saobraćaj na Egnatia Odos Kipi-Aleksandropolis zbog šumskog požara. Saobraćaj je u prekidu od petlje Ardani do petlje Industrijska zona Aleksandropolis u oba smera i preusmeren je na autoput Feres-Aleksandropolis.

Nova poruka putem broja za hitne slučajeve 112 poslata je u nedelju građanima Aleksandrupolisa da ostanu u zatvorenom prostoru sa zatvorenim prozorima i vratima zbog dima od velikog požara u okolini.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading