Medicinska sestra ubila 7 beba
Foto: Tanjug/AP/Tanjug

Niko osim Lusi Letbi ne zna šta ju je navelo da ubije i napadne prevremeno rođene bebe o kojima brine, piše "Dejli mejl".

Policija nije pronašla ništa u njenom poreklu ili vaspitanju, ili bilo koji događaj koji bi mogao pokrenuti njenu ubistvenu akciju koja je počela u junu 2015.

Dokazi da je postala animirana i uzbuđena nakon smrti beba, da je uživala u drami hitnih slučajeva kada su bebe kolabirale i da je brzo rekla kolegama u porukama kada se nešto neobično i tragično dogodilo u njenoj smeni, upućuju na to da je uživala u pažnji, rekli su oni.

Letbi je psihološki procenjena i smatrana je sposobnom da joj se sudi, ali ta želja da bude u centru krize mogla bi biti simptom Minhauzenovog sindroma mentalnog poremećaja, rekao je jedan vodeći kriminolog za "Dejli mejl".

Međutim, u nedostatku jasnog motiva, nadzornik detektiva Pol Hjuz, koji je vodio istragu za policiju u Češiru, rekao je da veruje da Letbijeva „ispovedna“ poruka daje jedino objašnjenje zašto je postala najplodniji britanski ubica dece u modernim vremenima.

- Ona očigledno voli pažnju, mislim da je volela i pažnju suđenja - rekao je Di-Si Hjuz.

- Ali ako tražimo zašto je to uradila, onda da ponovo upotrebim njene reči, „ona je zla i uradila je ovo“. Bez da nam je rekla zašto, ako tražimo zašto, onda je to zapisala u tu cedulju - rekao je.

Šta je napisala na cedulji?

Zelena lepljiva cedulja je otkrivena u njenom dnevniku kada je policija pretresla njenu kuću nakon što je uhapšena u julu 2018. sa naslovom: 'NIJE DOVOLJNO DOBRO.'

Pored toga što je velikim slovima napisala „JA SAM ZLO, UČINILA SAM OVO“, Letbi je napisala i: „Nema reči. Ja sam užasna osoba – plaćam svaki dan za to. Ne mogu da dišem. Ne mogu da se fokusiram. Ubij se odmah. Ogroman strah/panika. Nikada neću imati decu niti se udati. Nikada neću znati kako je imati porodicu. NEMA NADE.

„Nisam učinila ništa loše. Policijska istraga zaboravlja klevetu. Diskriminacija. Viktimizacija. Sve je postalo previše što preuzima moj život. Mrzim sebe toliko zbog ovoga što ovo ima... Osećam se veoma sama i uplašena. Šta donosi budućnost. Kako da prođem kroz to. Kako će stvari ikada biti kao što su bile. MRŽNJA. PANIKA. STRAH. IZGUBLJENA. Ne zaslužujem da živim. JA SAM TO URADILA. ZAŠTO JA. Namerno sam ih ubila jer nisam dovoljno dobra za njih i užasno sam zla osoba. Nezaslužujem mamu i tatu. Svet je bolji bez mene", stoji na cedulji misli koje je Letbi napisala.

 

 

Letbi je tvrdila da beleška nije priznanje i da ju je napisala nakon što je premeštena iz jedinice, u julu 2016, jer se borila sa krivicom za nešto što nije uradila.

Ali tužilaštvo je pozvalo porotu da je pročita „bukvalno“, a gospodin Hjuz je rekao da je njegovo mišljenje da je Letbi namerno ostavila belešku da bi je policija pronašla. On je rekao da je do maja 2017. bila svesna da policija istražuje i, iako je imala seckalicu papira na svojoj kućnoj adresi u Česteru, nije uništila cedulju, niti se rešila drugih inkriminisanih papira, listova za primopredaju i medicinskih dokumenta, koja su pronađena skrivena ispod njenog kreveta.

- Po mom mišljenju, ona je to zapisala i ostavila nama da pronađemo. Ona je znala da policija istražuje i da je razgovarala sa njenim kolegama - rekao je Hjuz.

Kako piše britanski tabloid "Miror", jedna od teorija za motiv ubistva je to da je Letbi bila zaljubljena u kolegu doktora.

Letbi je navodno ubila dve prevremeno rođene trojke za manje od 24 sata kako bi privukla pažnju oženjenog doktora u kojeg je bila „zaljubljena“, piše tabloid.

Doktora su tužioci su opisali kao njenog „dečka“. Ali Letbi je insistirala: „Volela sam ga kao prijatelja. Nisam bila zaljubljena u njega.”

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading