BRITANCI IZNEVERILI SVOJE AVGANISTANCE Nož u leđa onima koji su ih slušali
EPA/STRINGER

Kako navodi portal Politiko, Ujedinjeno Kraljevstvo je 2021. opkrenula da programa pomoći Avganistance koji su blisko sarađivali sa britanskom vladom, kao i one za koje se smatralo da su posebno ranjivi kada su talibani povratili kontrolu nad zemljom.

U izveštaju istraživačkog centra ''Više zajedničkog'' (More in Common) utvrđeno da je oko 9.000 ljudi, od kojih su polovina deca, još uvek zaglavljeno u ''očigledno neprikladnom'' privremenom hotelskom smeštaju od marta 2023.

''To što su porodice bile zaglavljene u skučenom smeštaju bez sopstvenih ulaznih vrata ili slobode kretanja, godinu i po dana nakon početne evakuacije iz Kabula, predstavlja centralni nedostatak programa dobrodošlice'', navodi se u izveštaju.

Ministar veterana Džoni Merser, koji je služio u britanskoj vojsci u Avganistanu, izjavio je ranije da hoteli ''nisu dugoročni smeštaj za Avganistance i njihove porodice''.

On je dodao da je ''veoma jasno šta iz lične perspektive dugujemo ovim ljudima. Obećavam, u ime valde, da ćemo ispraviti idaćemo im pružiti ono što im dugujemo'', rekao je Merser, prenosi Tanjug.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
zoran

15.08.2023 16:36

Nista novo tko sa djavolom tikve saadi o glavu mu se razbiju.