POGLEDAJTE KAKO REAGUJE ZAPAD NA PREVRAT U NIGERU Lavrov: Rusija strahuje da bi SAD mogle da miniraju Sporazum o nuklearnom naoružanju
Foto: AP/John Minchillo (STF)

„Sada su SAD čitav niz sporazuma iz oblasti kontrole naoružanja i neširenja oružja pustile niz vodu. I sada su spremni, postoje čak takva strahovanja, da dirnu u jedan od ključnih elemenata globalne arhitekture bezbednosti, a to je Sporazum o neširenju nuklearnog oružja. Mi vidimo da takvi rizici postoje kao posledica otvorenih pokušaja da se anglosaksonski projekat u okviru novog vojnog bloka AUKUS odvoji od te procedure“, rekao je Lavrov.

Ruski ministar je rekao i da Zapad, pumpajući Ukrajinu oružjem, raspiruje sukob i povećava opasnost od sukoba nuklearnih država.

Zapad, kako je upozorio, ignoriše sve signale Rusije o opasnosti da se oružje koje isporučuju Kijevu proširi u čitavom svetu.

O dvostrukim standardima na primeru Nigera

Zapad složno zahteva ponovno uspostavljanje demokratije u Nigeru iako je 2014. godine ignorisao državni prevrat u Kijevu, naveo je Lavrov.

"Pogledajte kako složno Zapad reaguje na državni prevrat u Nigeru, zahtevajući ponovno uspostavljanje demokratije", rekao je on i dodao da zapadne zemlje gotovo da nisu odreagovale na smenu legitimne vlasti u Ukrajini kroz krvavi prevrat 2014. godine.

Takvih primera licemerja i duplih standarda ima bezbroj, konstatovao je Lavrov.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading