Sud Crna Gora
Foto: Printscreen

Kako tvrdi, državljanin Turske E.U. je 4. avgusta na kolašinskom Trgu Vukmana Kruščića napao Živkovićevu, koja ga je, nakon što ju je uhvatio za bradu, a potom i za intimni dio tela udarila više puta.

Njoj se na teret stavlja prekršaj iz člana 10. stav 2 Zakona o javnom redu i miru. Živkovićeva mora da plati i sudske troškove, te troškove sudskog tumača za turski jezik.

“Opomenu sam dobila jer sam navodno prekršila nužnost u samoodbrani, to što je on imao namjeru koju je imao nikom ništa. Ja sam kriva što sam se branila”, kazala je Milica Živković za Portal RTCG.

Živkovićeva će na presudu uložiti žalbu.

Iz Uprave policije, Portalu RTCG saopšteno je da je kolašinska policija protiv E.U. (28) državljanina Republike Turske podnela prekršajnu prijavu zbog počinjenih prekršaja iz člana 7 Zakona o javnom redu i miru, a na štetu M.Ž.

“Policija je postupila po prijavi M.Ž., u odnosu na događaj od 4. avgusta, koji se desio oko 01.30 časova, kojom prilikom se E.U. prema oštećenoj ponašao uvredljivo. Protiv M.Ž. je podneta prekršajna prijava iz člana 10 Zakona o javnom redu i miru. Ona je zadala više udaraca licu E.U. u predelu glave i tela”, kazali su nam iz Uprave policije.

O događaju je, dodaju, obavešten državni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama ovog lica ne stiču elementi krivičnog dela nakon čega je policija podnela prekršajnu prijavu protiv E.U.

“Osim toga, E.U. je sankcionisan shodno Zakonu o strancima, novčanom kaznom u iznosu od 200 eura, a pravno i odgovorno lice upravnom licu ( gde je zaposlen ) 500 eura i 150 eura”, kazali su iz UP.

Građanski aktivista Nebojša Babović podelio je ovu informaciju na Tviteru uz opis “čari crnogorskog pravosuđa”.


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading