RUSKI BROD OTVORIO VATRU UPOZORENJA! Napeta situacija u Crnom moru, podignut helikopter Ka-29
EPA

Posada ruskog patrolnog broda „Vasilij Bikov” otvorila je vatru upozorenja da bi pregledala teretni brod pod zastavom Republike Palau koji se kretao ka ukrajinskoj luci Izmail u Crnom moru, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„13. avgusta, oko 6.40 po moskovskom vremenu, u jugozapadnom delu Crnog mora, patrolni brod „Vasilij Bikov” Crnomorske flote, otkrio je teretni brod „Sukra Okan” pod zastavom Palaua na putu za ukrajinsku luku Izmail“, saopštilo je ministarstvo.

Кapetan suvotovarnog broda nije odgovorio na zahtev da se zaustavi radi provere mogućeg transporta zabranjene robe. Zbog toga su ruski mornari otvorili vatru upozorenja iz automatskog malokalibarskog oružja kako bi naterali brod da se zaustavi.

„U cilju pregleda suvotovarnog broda, sa patrolnog broda Vasilij Bikov podignut je helikopter Ka-29 sa grupom ruskog vojnog osoblja. Кao rezultat radio-veze, brod je prestao da se kreće, inspekcijski tim je sleteo na teretni brod“, dodaje Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je pojasnilo da je nakon završetka rada inspekcijskog tima, brod nastavio kretanje ka luci Izmail, prenosi Ria.ru.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading