snimanje saobraćaja
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/Al Jazeera Balkans

“Za snimanje saobraćaja koriste se sistemi kojima se omogućava praćenje bezbednosti i protočnosti saobraćaja i ponašanja učesnika u saobraćaju

Sredstva za snimanje saobraćaja treba da omoguće dokumentovanje događaja na putu, detektovanje i evidentiranje saobraćajnih prekršaja i drugih delikata, rad u dnevnim i noćnim uslovima, kao i u svim vremenskim uslovima bez uticaja na bezbednost saobraćaja.

Sredstva za snimanje saobraćaja za detekciju i evidenciju prekršaja koriste softverska rešenja koja omogućavaju prepoznavanje registarskih oznaka vozila”, piše u članu 2 Pravilnika, prenosi "Press".

U članu 7 definisano je da se arhiviranje podataka vrši u delu sistema za snimanje saobraćaja, detektovanje i evidenciju prekršaja namenjenom za čuvanje podataka, a sve u skladu sa zakonom koji uređuje zaštitu podataka o ličnosti.

Službeni list Crne Gore je objavio ovaj Pravilnik 4. avgusta, a on stupa na snagu osam dana od objavljivanja.

Kamere za prepoznavanje registarskih oznaka vozila i snimenje saobraćaja u Podgorici su postavljene još u avgustu 2020. godine.

Potom su postavljene na nekim lokacijama i u drugim gradovima.

Radi se o sistemu koji je koštao nekoliko miliona evra, a za koji je saopšteno da će poboljšati bezbednost građana i saobraćaja i smanji kriminal.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading