Milojko Spajić
Foto: Printscreen

On je na pres konferenciji na Cetinju rekao da je polazeći od ustavnih nadležnosti predsednika, sproveo proces konsultacija o mandataru za sastav nove vlade Crne Gore sa svim subjektima zastupljenim u parlamentu.

- Svi smo svesni da se nalazimo pred izborom puta koji će u konačnom opredeliti budućnost. Krajni cilj mora biti demokratska Crna Gora. Nakon izbora predsednika i konstituisanja novog saziva Skupštine, formiranje nove izvršne vlasti nameće se kao jedan od ključnih zadataka - istakao je Milatović.

Milatović je juče završio konsultacije o mandataru za sastav nove vlade sa predstavnicima političkih partija.

- Razgovori koje smo vodili predstavljaju dobar primer unapređenja političke prakse i afirmisanja kulture dijaloga. Prevazišli smo formalistički pristup koji je dominirao u prošlosti - kazao je Milatović.

On je kazao da su razgovori vođeni tematski ujednačeno i odnosili su se na stavove subjekata o prioritetima vlade, strukturi vlade, prioritetnom modelu vlade i podršci nekom on kandidata za sastav vlade.

- Postoji konsenzus po pitanju unapređenja vladavine prava i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Jačanje kredibilnosti NATO članstva nalazi se u vrhu prioriteta, a niko od učesnika razgovora ne dovodi u pitanje članstvo u NATO-u. Na razgovorima je ukazano i na sprovođenje izborne reforme, usvajanje zakona o Skupštini i Vladi, potreba formiranja poreske policije, kompletiranje ambasadorske strukture - rekao je Milatović.

On je kazao da su po pitanju strukture i broja ministarstava, stavovi subjekata podeljeni.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading