policija u francuskoj
Foto: EPA/Foto: EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Nakon što je žena pozvala nemačku policiju, koja je kontaktirala francuske kolege, njen muž, 55-godišnji nemački državljanin, bio je pritvoren, ali je kasnije pušten na slobodu.

Kako je rekao lokalni javni tužilac Olivije Gladi, 53-godišnja žena pati od bolesti zbog koje je prikovana za krevet, prenosi Rojters.

„Situacija na koju se žalila ne postoji", rekao je Gladi, nakon sprovedene zvanične istrage.

Precizirao je da „policijski nalazi ne podržavaju navode žene", ističući da su sprovedene temeljne medicinske i policijske provere nakon njenih tvrdnji da ju je muž držao zatvorenu, maltretirao i silovao.

Gladi je rekao i da par nije bio registrovan u francuskom zdravstvenom sistemu, kao i da se godinama nije pojavljivao u nemačkom zdravstvenom sistemu niti je bio u kontaktu sa porodicom.

Mediji su u ponedeljak javili da je muškarac iz Nemačke uhapšen nakon što je njegova žena pronađena posle 12 godina zatočeništva u njihovom stanu u mestu Forbah, na istoku Francuske, nedaleko od nemačke granice.

Kako je preneo BBC, pozivajući se na izvor iz francuske policije, ona je pronađena u spavaćoj sobi zatvorenoj metalnom žicom, potpuno gola i obrijane glave i hitno je prebačena u bolnicu sa prelomima obe noge i prstiju.

Meštani Forbaha izjavili su za nemački Bild da im je osumnjičeni rekao da njegova supruga ima rak i da je zbog toga "vrištala od bola", piše Tanjug.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading