miraš dedeić
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/ Mali Alek vesti

-Neprijatno iznenađeni i ujedno ožalošćeni nemilim događajem koji se desio ovih dana u parohiji banjansko-rudinskoj, a u kojem su učešće uzeli i neki naši parohijani, u do sada nepoznatoj organizaciji koja sebe naziva "Crnogorske patriote Banjana i Oputnih Rudina" koja je "blagoslovena" toga dana od lica koje sebe lažno predstavlja episkopom nepriznate tzv. "CPC", prenosimo blagoslov nama nadležnog episkopa g. Metodija da naši, od sada bivši parohijani, nemaju više pravo na Svete Tajne Crkve Pravoslavne i vršenje bilo kojih obreda od strane naše Svete Crkve dok se ne pokaju. 

skup nevladine organizacije cpc na vučjem dolu

Foto: V.K.

 

Moleći se Gospodu za njih da se vrate svojoj majci Pravoslavnoj Crkvi, navodi se u saopštenju paroha banjansko-rudinskog protojereja Radenka Koprivice.

Dan ranije, pre uobičajene i tradicionalne proslave obeležavanja bitke na Vučjem dolu, ispred spomenika poginulim junacima, okupili su se crnogorski nacionalnosti uz podršku tzv."CPC" sa Cetinja. Među njima malobrojnima našli su se i retki meštani Banjana i Oputne Rudine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading