Uhapšen Veselin Veljović
Foto: Printscreen

Milov pajtos ostaje bez zaleđine! Bivšem direktoru Uprave policije Crne Gore Veselinu Veljoviću, koji je uhapšen zbog sumnje da je deo kriminalne grupe koja je navodno zajedno sa bivšim predsednikom Milom Đukanovićem krijumčarila cigarete, oduzeta je imovina! Milov saradnik ostaje bez stana i garaže, a sumnja se da je ovo tek početak borbe protiv Milove kriminalne hobotnice!

Ceo Balkan bio je šokiran kada su u Žabljaku stavljene lisice bivšem savetniku Mila Đukanovića za odbranu i bezbednost. Sa Veljovićem je uhapšen i Mujo Nikočević, koji je hapšen i osuđivan više puta. Zatim su lisice stavljene i Nikoli Mrkiću, bratu Aleksandra Mrkića, koji je u bekstvu.

Đukanović od kriminala zaradio milijardu evra

Veselin Veljović navodno spada u najbliže i najodanije ljude bivšeg predsednika Crne Gore.

- Milo ga je 2011. postavio za savetnika za odbranu i bezbednost, a sumnja se da su zajedno bili uključeni u razne ilegalne poslove. Navodno, bivši predsednik Crne Gore je više od 30 godina umešan u šverc s kavačkim klanom na čijem je čelu Zvicer, i da je za to vreme zaradio milijardu evra, koje je ulagao u kupovinu nekretnina širom Evrope, automobila, kompanija... Određeni period značajni saradnik mu je bio upravo jedan od glavešina crnogorske policije Veselin Veljović - tvrdi izvor.

Kako smo ranije pisali, Veljović i još trojica muškaraca bliska crnogorskim klanovima pala su zbog šverca cigareta, a sumnja se da je reč o biznisu u kojem je s kavačkim klanom decenijama učestvovao Đukanović.

Hapšenje Veselina Veljovića

Foto: Printscreen

 

- Bivšem direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću naredbom Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) blokiran je stambeni prostor površine 135 kvadrata i garaža od 11 kvadrata u Podgorici. Zabrana raspolaganja nepokretnostima upisana je 28. jula, po naredbi SDT-a izdatoj dva dana ranije - navode crnogorski mediji, a kako saznajemo, naredbom SDT-a blokirana je i gotovo kompletna imovina odbeglog Aleksandra Mrkića:

milo

Printscreen

 

- Njemu je privremeno oduzet stambeni prostor, jednosoban stan od 18 kvadrata, poslovni prostor od 55 kvadrata i stambena porodična zgrada. Mediji navode i da je Mrkiću stavljena zabrana raspolaganja nekretninama i imanjem u Sutomoru, zemljištem u mestu Grbe u Danilovgradu, nepokretnostima u Kolašinu, Mojkovcu, nekretninama, zemljištem i poslovnim prostorima u Podgorici - navodi izvor.

MILOVOM SAVETNIKU ZAPLENJENA IMOVINA Novi udarac za šefa policije i najodanijeg čoveka bivšeg predsednika Crna Gore

 

 

Milo valjao cigarete i 1991. godine u Italiji

 

Podatak da je Đukanović umešan u prljave poslove s kriminalcima potvrđuje i činjenica da je 1991. politički uspon započeo upravo švercom cigareta. Ne postoji zvanična presuda kojom bi on bio osuđen jer je uspevao da sebi obezbedi diplomatski imunitet, ali je činjenica da je italijansko tužilaštvo vodilo istragu protiv njega zbog mafijaškog udruživanja s ciljem međunarodnog šverca cigareta. Đukanović je tada bio osumnjičen i da je bio šef te organizacije. Nije poznato koliki je bio deo njegovog kolača, ali je italijanska policija procenila da je godišnja neto zarada od šverca u to vreme bila oko 450 miliona evra.

 

Prema pisanju crnogorskih medija, Nikočević se dovodi u vezi sa škaljarskim klanom, dok su se braća Mrkić našla na meti istražnih organa još pre jedne decenije, kada je pretresen njihov hangar u Donjoj Gorici.

- Nikola Mrkić je uhapšen dok je Aleksandar u bekstvu i navodno se nalazi na drugom kontinentu. Lisice na ruke stavljene su i Petru Lazoviću službenik Agencije za nacionalnu bezbednost, i mnogim drugim policijskim službenicima, što bivšim, što sadašnjim. Sumnja se da su svi oni deo kriminalne hobotnice koja je omogućavala Milu Đukanoviću  da nesmetano švercuje cigaretama i tako sebe učini jednim od najbogatijih ljudi na Starom kontinentu - kaže naš sagovornik.

Inače, Veljović se sumnjiči da je poverljive informacije odavao Mrkiću, ali i Radoju Zviceru.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading