Ganison
Foto: Alo/Prinstcreen

Vlasti su identifikovale tela sestara Kristin Vens (41) i Rebeke Vens (42), kao i Rebekinog 14-godišnjeg sina. Posmrtni ostaci pronađeni su u i oko šatora u blizini kampa u Nacionalnoj šumi Ganison, oko 14,5 kilometara od Ohajo Sitija u Koloradu, rekao je u utorak Majkl Barns, mrtvozornik okruga Ganison, prenosi Gardijan.

Njihova polusestra Trevala Jara rekla je medijima da je porodica krenula u udaljeno područje prošlog leta, tražeći način da "pobegne od sveta". Sestre nisu imale iskustvo preživljavanja i samo su istraživale na internetu, gledajuću jutjub kanale, kako da prežive u divljini.

- Pokušali smo da ih zaustavimo, ali nisu htele da slušaju. Bile su rešene u svojoj nameri - rekla je Jara za "Gazetu".

Tela pokazuju neuhranjenost

Jedan planinar je naišao na ostatke ranije ovog meseca, uočivši telo ispred porodičnog šatora. Unutra su pronađena još dva, a policija je počela da istražuje lokaciju kako bi identifikovala posmrtne ostatke.

- Vlasti su pronašle prazne konzerve od hrane, knjige i toalet papir u kampu u Koloradu - rekao je Majkl Barns, mrtvozornik okruga Ganison, sugerišući da je porodica živela na konzerviranoj hrani.

- Njihova tela su pokazivala znake neuhranjenosti. Istražitelji čekaju da budu obrađeni toksikološki izveštaji i još nisu utvrdili uzrok smrti, ali sumnjaju da je porodica možda umrla od gladi, niske temperature ili trovanja ugljen-monoksidom zbog pokušaja da zapali vatru da bi se zagrejala - rekao je Barns.

Uzrok smrti i oštra zima

Vlasti nisu pronašle vozilo ili vatreno oružje u kampu sa telima. Barns je rekao za "Kolorado San" da je posebno oštra zima verovatno doprinela smrti.

- Ove godine za nas je bila značajno oštra zima. Imali smo više snega nego u poslednjih nekoliko zima - rekao je Barns.

Njih troje su verovatno počeli da kampuju krajem prošlog leta i umrli su negde tokom zime. Činilo se da su počeli da grade sklonište, ali nisu uspeli da ga završe do početka prošlogodišnje oštre zime.

- Pitam se da li je zima došla brzo i da li je odjednom počela borba za goli život u tom šatoru. Imali su sa sobom mnogo literature o preživljavanju na otvorenom i traženju hrane i sličnim stvarima, ali izgledalo je kao da se snabdevaju u prodavnici - rekao je Barns.

Jara, njihova rođaka, rekla je da su sestre bile zabrinute za stanje u svetu i da je Rebekina zabrinutost bila prevelika zbog pandemije koja je u tom trenutku harala svetom.

- Strah ju je obuzeo, definitivno - rekla je Jara o svojoj sestri u intervjuu za "Vašington post".

Kristin Vens se na kraju pridružila svojoj sestri i nećaku kako ne bi bili sami, rekla je Jara. Njene sestre, kako je rekla, "nisu bile lude i smatrale su da je ono što rade ispravno, ali nisu bile spremne za takav podvig".

- Potrebne su vam godine prakse pre nego što izađete iz civilizacije. Gledali su neke jutjub video snimke, ali to je potpuno drugačije ako nemate iskustva - rekla je Jara u intervjuu.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading