POLITIČKI ZEMLJOTRES U CRNOJ GORI! Veliko iznenađenje za Aleksu Bečića - Spajić omašio u procenama?
Foto: EPA/Boris Pejovic

Kako ekskluzivno saznaje BORBA, iako je lider Demokrata već viđen na poziciji predsednika Skupštine, za Bečićev izbor još uvek nije obezbeđena podrška 41 poslanika.

Prema informacijama do kojih smo došli iz redova Evrope sad, lider PES-a Milojko Spajić za Bečićevo imenovanje nije obezbedio čak ni podršku 24 poslanika sa liste koju je predvodio na parlamentarnim izborima 11. juna.

Spajić je unutar liste naišao na otpor po pitanju Bečićevog izbora, jer mnogo poslanici smatraju da nosioca četvrtoplasirane liste se nedavno održanih izbora ne može sledovati funkcija predsjednika Skupštine.

Zbog razmimoilaženja u svojim redovima, prvi čovjek PES-a i budući mandatar je za sutra ujutru zakazao konsultacije sa pojedincima sa svoje liste kako bi ih ubedio da podrže Bečićev izbor.

Sa Bečićevim postavljenjem na mesto predsednika Parlamenta nisu stoprocentno saglasni ni predstavnici manjinskih partija, koje su ušle u skob sa Demokratama oko raspodela funkcija prilikom u Vladi koju je prvobitno Spajić želio da sastavi. Iz tog razloga manjine nisu načisto da li sutra da podrže Bečića.

Kako saznaje BORBA, sutrašnja sednica Skupštine mogli bi biti prekinuta odmah nakon konstituisanja, jer je očigledno da je prvobitni dogovor o imenovanju Bečića za predsednika najvišeg zakonodavnog organa „pao u vodu“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading