OTKRIVAMO Lisice na rukama Veljovića imaju mnogo dublje značenje "RUKA PRAVDE STIŽE DO MILA, SLEDEĆI JE U REDU ZA HAPŠENJE"
Foto: Printscreen/Youtube

Piše: Bojana Paunović

Kako kaže za naš list povodom hapšenja bivšeg direktora Uprave policije Crne Gore i jednog od čuvara tajni Mila Đukanovića, pravda je spora, ali dostižna.

- Veselin Veljović je jedan od onih ljudi čije je hapšenje obradovalo većinsku Crnu Goru. Poznat kao mračni sluga i čuvar najcrnjih tajni režima Mila Đukanovića, on je odavno stasao za Spuž. Niko kao on nije obeležio epohu zla koja je karakterisala bivši režim. Iskreno se nadam da će ovo hapšenje otvoriti Pandorinu kutiju. Ako je iko znao sve mračne detalje o švercu raznih nedozvoljenih supstanci, o likvidacijama, progonima političkih neistomišljenika, znao je Veselin Veljović. Stoga, u narednim danima očekujem hapšenje i drugih povezanih lica, a sve to će voditi do hapšenja bivšeg predsednika Mila Đukanovića - izričit je naš sagovornik.

 

dajkovic

Foto: Printscreen

 

NEMA SUMNJE

Prema pisanju crnogorskih i regionalnih medija, u Crnoj Gori je u ponedeljak pala dosad najkrupnija riba. Veljović je uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, u saradnji s Evropolom, koji je, kako saznajemo, i obezbedio ključne dokaze, pre svega dešifrovanjem razgovora i prepiske preko Skaj aplikacije. Nekadašnjem čelniku Uprave policije Crne Gore stavlja se (zasad) na teret stvaranje kriminalne organizacije i organizovanje šverca cigareta vrednog na desetine miliona evra.

Kako za Alo! kažu izvori iz Podgorice, nema nikakve sumnje da će se Milo Đukanović naći u velikom problemu ukoliko Veljović reši da progovori i iznese makar deo saznanja koja ima. A ima ih i te kako...

- Veljović je godinama bio senka Mila Đukanovića. U dva navrata je vodio policiju, u njegovom mandatu je cvetao šverc, ojačala su dva klana, škaljarski i kavački, izvršene su mnogobrojne likvidacije... A on o tome zna sve. Ako iko zna, zna on - objašnjava sagovornik našeg lista.

Zajedno s Veljovićem uhapšen je i Podgoričanin Mujo Nikočević, koji važi za pripadnika škaljarskog klana. Postoje indicije, kažu upućeni sagovornici u Podgorici, da se i Nikočević poznaje s Đukanovićem, te je njegovo privođenje, ukoliko je to tačno, još jedan dokaz da se steže obruč oko donedavnog predsednika Crne Gore.

Kako je za medije rekao Božidar Spasić, nekadašnji radnik DB, sve što se dešava ukazuje na to da se ruka pravde polako približava i Milu Đukanoviću. Spasić je podsetio i da je Đukanović svojevremeno bio na optužnici italijanskih pravosudnih organa zbog šverca cigareta.

Već počeo da kuka

Bivši crnogorski predsednik Milo Đukanović oglasio se juče povodom hapšenja Veljovića. Kako je naveo, „aktuelna vlast ne trpi kritiku i na našu kolektivnu nesreću poprima oznake diktature, totalitarizma i represije“.

„Sve pod okriljem nečije borbe za pravdu, na silu, mimo zakona i demokratskih standarda“, napisao je Đukanović na Tviteru.

PISALI MEDIJI

O sprezi države i kriminala u Crnoj Gori pisali su u mnogo navrata upravo italijanski mediji, a o tome svakako mnogo zna Veselin Veljović.

Veljović je od leta 2007. do 2011. bio direktor Uprave policije, a potom i u periodu od 30. jula 2018. do 17. decembra 2020. Kada ga je u decembru 2020. Dritan Abazović „zamolio“ da podnese ostavku, uhlebljenje je ponovo našao u Milovom kabinetu. Tokom karijere na čelu bezbednosnog sektora, opozicija, nevladine organizacije i mediji često su ga optuživali za zloupotrebu policije i moći i bespogovornu lojalnost Đukanoviću.

Veljović je, inače, 2020. bio ključni čovek prilikom hapšenja tadašnjeg mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji je saslušavan nekoliko sati jer je, navodno, ugrozio javno zdravlje organizovanjem litija u vreme pandemije koronavirusa. Godinu dana kasnije, Veljović je bio jedan od glavnih inspiratora i organizatora nereda na Cetinju, gde je bilo zakazano ustoličenje novog mitropolita Joanikija, uz prisustvo patrijarha SPC Porfirija.

Dritane, čuvaj se snajpera!

OTKRIVAMO Lisice na rukama Veljovića imaju mnogo dublje značenje

Jutjub/ MINA

 
Na društvenoj mreži Tiktok pojavila se pretnja upućena predsedniku crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću da se čuva snajpera.

„Čuvaj se snajpera, Dritane“, poruka je objavljena na ovoj društvenoj mreži nakon prekjučerašnjeg hapšenja Veselina Veljovića.

Podgorički portal Dan podseća da je Abazović ranije, nakon jedne dobijene pretnje, izjavio da je ona samo jedna u nizu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading