OTKRIVENO ŠTA JE GUTEREŠ PISAO PUTINU Obećanja u koja ruski lider nije poverovao
Foto: Printscreen/youtube

„U pismu Gutereša ponovo je bio izložen nekakav akcioni plan i obećanje da će jednog dana biti moguće da se realizuje i ruski deo tih dogovora. Nažalost, u ovom trenutku nije moguć povratak tom sporazumu jer se on ne realizuje, on de fakto nije ispunjen“, rekao je Peskov, prenosi Sputnjik.

On je podsetio da je predsednik Putin jasno stavio do znanja da je Rusija spremna da odmah obnovi prehrambeni sporazum čim uslovi budu ispoštovani.

„Prehrambeni sporazum“ je prestao da važi 18. jula, a Rusija je obavestila Tursku, Ukrajinu i Ujedinjene nacije da se protivi njegovom produžavanju. Predsednik Rusije Vladimir Putin je ranije rekao da uslovi sporazuma koji se tiču Rusije nisu ispunjeni, bez obzira na napore UN, jer zapadne zemlje nisu planirale da ispune svoja obećanja.

Nakon prekida funkcionisanja crnomorske žitne inicijative i prekida morskog humanitarnog koridora, svi brodovi koji plove u akvatoriji Crnog mora ka ukrajinskim lukama, od ponoći 20. jula tretiraju se kao potencijalni prevoznici vojnog tereta, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading