kevin mitnik haker
Foto: EPA/EPA/SASHENKA GUTIERREZ

Кevin Mitnik, haker kojeg je FBI dugo lovio tokom 1990-ih kada je i posto jedan od najozloglašenijih sajber kriminalac u zemlji, ali koji je preuzeo unosan posao konsultanta za sajber bezbednost, umro je 16. jula .

Mitnik je imao brojne pravne probleme u Sjedinjenim Državama i postao je prvi haker koji se našao na listi najtraženijih sajber kriminalaca Federalnog istražnog biroa. List naglašava da je na početku ere sveprisutnosti interneta uspeo da hakuje računarske sisteme velikih kompanija, nanevši im višemilionsku štetu.

Godine 1995. FBI ga je uhapsio u Severnoj Кarolini tokom racije pod optužbom za ilegalnu upotrebu uređaja za pristup telefonu i kompjutersku prevaru. Godine 1999. Mitnik se izjasnio krivim po nekoliko tačaka za internet prevaru i druge sajber zločine. Tada je osuđen na pet godina zatvora, ali je pušten 2000. godine.

U novembru 2011. Кevin Mitnik je postao glavni stručnjak za hakerske napade i suvlasnik jedne američke kompanije za obuku računarske bezbednosti, pišu RIA Novosti.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading