reis islamske zajednice i predsednik BS
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen

Zadovoljstvo i osećaj ispunjenosti zbog ubistva Kožara, posebno nisu moglu sakriti DPS-ovi policjaci – milioneri Petar Lazović i Ljubo Milović koji su u prepiskama na najprizemniji način, u nacionalističkom transu, vređali Muslimane ili ti današnje Bošnjake.

Na dan kada je porodica ubijenog Kožara, na granici sa Albanijom, preuzela kovčeg sa njegovim telom, DPS-ovi policajci su ubistvo proslavili uz jagnje na ražnju, harmoniku, šenlučenje, arsenal oružja na stolu, nacionalističko -komitske pokliče i pesme.

Vrhunac licemerstva: BS i reis Fejzić nedelju dana ne reaguju na SKY prepisku koja je otkrila kako DPS-ovi policajci na naprizemniji način vređaju muslimane!

Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

 

 

Tokom dopisivanja, egzaltirani komita Milović je u nekoliko navrata uzvikivao „deri Turke“ i koristio termine „Turad“ i „izrod“. Lazović se u vređanju Muslimana – Boišnjaka poslužio izrazima „slanina“ , „Bula“, „Turčin“, dok je Zvicer bio nešto blaži prema i u konverzaciji je jedino koristio izraz „Alan Taipov“.

Na sve ove eklatantne izraze mržnje prema Muslimanima, ćute predstavnici Bošnjačke stranke i res Islamske zajednice Rifat Fejzić, čime pokazuju koliko im je samo DPS bliži srcu nego li sudbina sopstvenog naroda koji je izložen javnoj poruzi.

reis islamske zajednice

Foto: Youtube/Printscreen/ CeNo Rrogathi - Official

 

 

Da je ove ogavne šovinističke rečenice, ne daj Bože, izgovorio najobičniji Srbin na ulici u polupripitom stanju, a ne visoki reprezenti DPS-ovog bezbednosnog aparata, zaočekivati bi bilo da bi BS i Fejzić, potpomognuti NVO sektorom i saveznicima iz bivšeg režima stvorili takav ambijent koji bi podsećao na početak 90-ih godina. Ovako kada uvrede na račun Muslimana – Bošnjaka izgovaraju DPS-ovi bezbednjaci, svi ćute i prave se nemušti, ponajviše oni koji bi trebalo da brane njihova prava u Crnoj Gori (očito samo od Srba), piše "Borba".

Ibrahimoviću je preča borba za fotelje u susret satavljanju nove Vlade, a Fejziću kulturno – umetnički program sa tradicionalne svečanosti koju SPC organizuje u Srebrenici povodom Petrovdana.

lider bošnjačke stranke

Foto: Youtube/Printscreen/ EPP

 

 

Uostalom. Ibrahimović i Fejzić su Milu Đukanoviću oprostili saučesništvo u zločinu u Srebrenici, stradanje Muslimana u Bukovici i Kaluđerskom lazu, kao i deportaciju bosansko-hercegovačkih izbjeglica, pa što bi uopšte i reagovali na šovinističko orgijanje Lazovića i Milovića, najoriginalnijih produkata Đuknaovićevog 30-ogodišnjeg režima.

Ni da zucnu protiv DPS-ovog policajca, a svojevremeno zbog pevanja iste pesme tražili utamničenje Marka Kovačevića

Ipak, policijski službenik Ljubo Milović je najdalje išao u vređanju sugrađana muslimanske veroipovesti, pa je sa posebnim žarom otpevao staru narodnu pesmu“Od Glave Zete do grada Spuža” koja svedoči o oslobađanje tog predela od strane Osmanlija.

Upravo je pevanje te narodne pesme od strane predsednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića pre pola godine izazvalo revolt kod reisa Islamske zajednice Rifata Fejzića i lidera Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić je upitao da li postoji tužilaštvo i šta je sa govorom mržnje.

– „Leleču Turci, kukaju bule“. Teško je više pisati, šta nam se ovo dešava? Kako to imamo ovoliko mržnje? Ima li tužilaštva i šta je sa govorom mržnje? Ovo moje nije politika, ovo nije ni borba za pristojan život ovo je borba za goli opstanak- napisao je Fejzić na Tviteru, pomenuvši u objavi i ambasade SAD, EU i Velike Britanije.

Lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović je na sledeći način reogovao pre pola godine:

– Brzina kojom se kancer fašizma širi Crnom Gorom preti da metastazira i proguta ono što je, do juče, bila građanska Crna Gora, primer multietičnosti i tolerancije, lider evropskih integracija i civilizacijskih vrednosti i vrati nas u mračno doba fašizma, bežanja i zločina. Pozivam lidere svih partija u Crnoj Gori i sve građane, posebno građane slobodarskog i antifašističkog Nikšića, Nikšića Ljuba Čupića, da osude skandalozno ponašanje predsednika te opštine. Ovo je Nikšić i Crna Gora na koju se nikada nećemo navići i na koju nećemo pristati –  poručio je Ibrahimović.

Pola godine kasnije, duhovni i politički lider Bošnjaka se ne oglašavaju nakon saznanje da je istu pesmu, zadojen verskom mržnjom i u uz neprikladne pokliče, otpjevao DPS-ov batinaš Ljubo Milović.  Za razliku od Kovačevića, Milović „na svojoj duši“ ima smrt Muslimana iz suparničkog klana i koju slavi najavljujući nova „dranja Turaka“.

Ovom prilikom ćemo podsetiti Fejzića i Ibrahimovića na prepisku u kojoj simboli Milove Crne Gore, koju bošnjački politički i duhovni krem podržava, iskazuju versku netrpeljivost prema Muslimanima.

Pošto je obavestio Zvicera i Lazovića da se jagnje vrti, Milović počinje sa pesmama, koje snima i šalje u grupu. Šef kavčana, komentarišući jagnje na ražnju, konstatuje: “Kako neće, kad svaki dan čapre skidate”, na što Lazović objašnjava da to Milović traži.

“Hapsiće (psovka), a mi otvaramo samo. Oni ne mogu. Bog nam pomogao, niko nam ništa ne mogao! Da zna bula kakva je slanina, ne bi ona ljubila Turčina”, piše tada aktivni policajac Lazović.

“Deri bre Turke”, uzvikuje Milović, a Zvicer mu poručuje: “Tu je Oficir sa oštrom sabljom uz Grahovac, aj’ naprijed ko je Crnogorac…”.

Milović tada za vođu organizovane kriminalne grupe kavački klan naručuje pesmu – “Ko to sinoć kroz Cetinje prođe”. “Od Gorčila brate i od Boba Jabučanina. Živio brate moj. I ti i Junior”, govori taj policajac. Prosleđuje im fotografiju gostiju sa proslave, a nakon glasovnih poruka šalje i tekstualnu: “Ako nas turad i izrodi dobiju, bolje da nas nema”.

“Hapsiće (psovka), a mi otvaramo samo. Oni ne mogu. Bog nam pomogao, niko nam ništa ne mogao! Da zna bula kakva je slanina, ne bi ona ljubila Turčina”, piše tada aktivni policajac.

“Deri bre Turke”, uzvikuje Milović, a Zvicer mu poručuje: “Tu je Oficir sa oštrom sabljom uz Grahovac, aj’ naprijed ko je Crnogorac…”.

Milović tada za vođu organizovane kriminalne grupe kavački klan naručuje pjesmu – “Ko to sinoć kroz Cetinje prođe”. “Od Gorčila brate i od Boba Jabučanina. Živio brate moj. I ti i Junior”, govori taj policajac. Prosljeđuje im fotografiju gostiju sa proslave, a nakon glasovnih poruka šalje i tekstualnu: “Ako nas turad i izrodi dobiju, bolje da nas nema”.

Zvicer konstatuje: “Zamalo da poginem od Alana Taipovog”.

Pre nego mu je kolega iz klana i iz policije odgovorio, čuje se da Milović pita muzičare: “Možemo li sad da malo koljemo Turke?”. “Imamo li nešto koljemo Turke iz Lješanske nahije, Bara, Ulcinja, Rožaja, Bijeloga Polja i tako dalje… Nećemo, samo ove ekstremne. Ja volim, ali ove ekstremne… Deremo malo Turke, ajmo”, govori Milović nakon čega sa muzičarima peva u glas – “Od Glave Zete do grada Spuža”… “Deri bre, deri ove bre, deri Kožara… (psovka) majku bre… Ajmo Born, ajmo Juniore, ajmo bre, Milovići, Lazovići, Zviceri, deri bre po Crnoj Gori. Udrimo bre. Ajmo Jabuko, ajmo Banićeviću”, uzvikuje on dok mu pevaju tu pesmu… “Ajmo, parastos je. Deri Turke”, uzvikuje Milović, čuje se na glasovnoj poruci koju je poslao u grupni čat.

Tokom prepiske, Lazović ponovo vređa tada mrtvog Kožara: “Opevasmo ovu smrdu, popišam se na njega”, poručuje on.

Ukoliko Fejzić i Ibrahimović vrednuju SKY prepisku kao relevantan dokaz, očekujemo da se oglase protiv verske mržnje koju su pripadnici DPS-ovog sistema iskazali prema njihovim sunarodnicima.

Može i sa zakašnjenjem, kao što su učinili i kada predstavnik Crne Gore pri Savetu UN-a za ljudska prava nije glasao za Rezoluciju kojom se osuđuje spaljivanje muslimanske svete knjige Kurana u Švedskoj.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading