Hju Edvards
Foto: EPA/EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Njegova supruga Viki Flind rekla je da je izdala saopštenje u njegovo ime nakon višednevnih spekulacija "pre svega zbog brige za njegovo mentalno zdravlje i da zaštiti našu decu".

Britanski "San" tvrdi da je voditelj platio mladoj osobi za polno eksplicitne slike. Policija Metropolitena (Met) kaže da Edvards, star 61 godinu, neće biti suočen sa policijskom akcijom.

U saopštenju porodice se navodi da voditelj vesti namerava da lično odgovori na optužbe kada se bude osećao dovoljno dobro.

U izjavi stoji: „U svetlu nedavnog izveštavanja u vezi sa 'BBC Presenterom', dajem ovu izjavu u ime svog supruga Hjua Edvardsa, nakon pet izuzetno teških dana za našu porodicu. Ovo radim prvenstveno iz zabrinutosti za njegovo duševno blagostanje i za zaštitu naše dece.

„Hju pati od ozbiljnih mentalnih problema. Kao što je dobro dokumentovano, poslednjih godina se lečio od teške depresije. Događaji u poslednjih nekoliko dana uveliko su pogoršali stvari, on je pretrpeo još jednu ozbiljnu epizodu i sada je na stacionarnoj nezi u kojoj će ostati u doglednoj budućnosti."

Nema osnove za optužbu

U zasebnom saopštenju Meta se kaže:

„Detektivi iz Specijalne komande za borbu protiv kriminala Meta su sada zaključili svoju procenu i utvrdili da nema informacija koje bi ukazivale da je počinjeno krivično delo."

Prilikom donošenja ove odluke, razgovarali su sa brojnim stranama, uključujući Bi-Bi-Si i navodnim podnosiocem žalbe i porodicom navodnog podnosioca žalbe, obojica preko drugih policijskih snaga.

Rečeno je da su detektivi "svesni medijskog izveštavanja o daljim optužbama protiv iste osobe", ali nisu dobili "nikakve konkretne detalje ili informacije o ovim navodima... i stoga u ovom trenutku nema policijske akcije".


 

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading