samit NATO
Foto: Tanjug/AP/Tanjug

 Otvaranje skupa prenošeno je na sajtu NATO-a.

- Ako zauzmete svoja mesta, možemo da počnemo što je pre moguće... Žao mi je što vas uznemiravam, ali mi smo ovde da održimo sastanak... Što pre zauzmete svoja mesta, to pre možemo da počnemo, i pre završimo - pozvao je Stoltenberga.

Jedan od retkih koji je pokazao disciplinu bio je državni sekretar Entoni Blinken, koji je zauzeo američku fotelju pored generalnog sekretara NATO-a. Nasmejao se i sa svog mesta komentarisao šta se dešava.

Stoltenberg je morao da imenuje prekršioce discipline, uključujući albanskog premijera Edija Ramu i finskog predsednika Saulija Niinistea, za koje je samit u Litvaniji bio prvi otkako je njegova zemlja ušla u blok ovog proleća.

- Ako moj prijatelj Edi Rama i dalje zauzme njegovo mesto, možemo početi... Sauli, Sauli! Molim vas, zauzmite svoje mesto - pozvao je Stoltenberg.

Nakon nekog vremena, lideri su ipak seli, a generalni sekretar je mogao da započne sastanak.

Očekuje se da će drugi dan samita u Viljnusu biti posvećen saradnji NATO-a sa zemljama Azijsko-pacifičkog regiona, kao i sa EU. Kasnije će biti održan i prvi sastanak Saveta NATO-Ukrajina, kojem će prisustvovati Vladimir Zelenski, prenela je RIA.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading