tanjug 30.6
Foto: Tanjug/Tanjug/AP Photo/Aurelien Morissard

Evropski komesar za pravosuđe Didije Renders je ranije izjavio da o policiji u Francuskoj treba razmisliti, s obzirom na "upečatljiv nivo nasilja" u toj zemlja već nekoliko godina, a što je kulminiralo u poslednjim neredima.

"Biću vrlo jasna“, rekla je Bun na pretresu u francuskom Senatu: "Nije na Didijeu Rendersu ili Evropskoj komisiji da se interesuju za način na koji Francuska upravlja svojim policijskim snagama."

Ona je video klip sa tom izjavom na pretresu objavila na svom tviter nalogu, preneo je portal "Politiko".

Renders je, u intervjuu belgijskom radiju, rekao da postoji potreba da se "razmišlja o (francuskoj) policiji" s obzirom na "upečatljiv nivo nasilja" kojem je ta zemlja bila svedok u poslednjih nekoliko godina, što je kulminiralo u nedelju dana nereda nakon smrti tinejdžera Nahela M., koga je ubio policajac.

"Moramo da ispitamo veoma visok nivo nasilja, jer ono ponekad predstavlja izazov u ​​ponašanju određenog broja policajaca — kao što smo videli iz dramatičnih situacija koje su se dogodile", rekao je Renders.

To se takođe odnosi, dodao je, na "ponašanje ljudi, koji imaju pravo da slobodno demonstriraju – to je osnovno pravo – ali ne da pljačkaju prodavnice, uništavaju preduzeća ili uništavaju javnu imovinu", podseća "Politiko".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading