NAKON ČEKIRANJA TURISTE NA AERODROMU POLICIJA HITNO REAGOVALA Ono što je pronađeno u njegovom telefonu spasilo je decu zlostavljana u drugoj zemlji
Foto: Printscreen/Kolumbijski mediji

Istraga je počela u januaru ove godine, kada je granična policija Australije zaustavila čoveka iz Kvinslenda, po sletanju u Sidnej sa Filipina. Osumnjičeni (56) je prilikom provere morao da preda telefon na uvid, a među fajlovima su pronađeni brojni snimci i fotografije seksualnog zlostavljanja dece.

Takođe, pronađene su i poruke, koje je osumnjičeni razmenio sa jednim Filipincem, gde je dogovarao da mu se "isporuči dete za igru".

Protiv osumnjičenog je odmah podignuta optužnica za brojna krivična dela i preti mu 15 godina zatvora. Međutim, on se nije pojavio na zakazanom suđenju 30. maja, zbog čega je za njim raspisana poternica.

Za to vreme, i policija na Filipinima se dala u istragu, a šesnaestoro dece pronađeno je tek prošlog meseca, piše Telegraf.

"Ovaj slučaj pokazuju koliko je važno da bezbednosne agencije dele informacije i resurse na svetskom nivou, jer predatore ne zaustavljaju granice", saopštili su iz policije na Filipinima.

Kako navode, deca su trenutno  po d nadzorom Centra za socijalni rad, a daljom istragom trebalo bi da bude ustanovljeno ko je, kada i kako zlostavljao ovu decu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading