Milo I momir
Foto: Printscreen/YouTube prtscreen / RTS Oko

"Ideološki i politički se nijesmo slagali i bili smo na suprotnim stranama 90-ih.

Sad nakon 35 godina životnog i političkog iskustva mogu da kažem da je Momir Bulatović bio pošten covjek, demokrata, patriota, spreman da podnese žrtvu za svoje ideale. Nikad nije bio lažov, lopov, prevarant ni izdajnik. Zbog toga ima moj apsolutni ljudski i politički respekt.

Kasnije, nakon osnivanja DF, smo se malo više družili i vidio sam da je bio izuzetno obrazovan, stručan ekonomista i angažovani intelektualac. Poštovao je stare crnogorske običaje, tradiciju i vrijednosti i ponosio se njima.

Istorija će Momira Bulatovića zapamtiti kao pozitivnu istorijsku ličnost koja je vršila najviše državne funkcije u vremenima zla i ratova. Svoje greške je sam platio. Svoje grehove je sam nosio na duši.

Za mene će ostati jedna dobra i plemenita duša koja je pokušavala i činila sve da ostane na pravom putu i da donosi ispravne odluke.

Koliko je u tome uspio, a koliko nije, zna samo dragi Bog.

Na današnji dan osjećam sjetu i zadovoljstvo što sam ga poznavao i sa njime vodio i borbe protiv njega i sa njim.

Crna Gora je sve dalje od onoga za šta se on borio. Mila mijenja Milojko. Kriminal i korupcija cvetaju. Zemlja klizi ka bankrotu i kolapsu.

Počivaj u miru mučeniče. I ti si još jedan od mnogih koji su umrli od najteže bolesti, ljubavi prema CRNOJ GORI!", napisao je lider Pokreta za promjene u svom pismu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading