Jevgenij Prigožin
Foto: AP/Foto: AP

Mlaznjak Jevgenija Prigožina s registarskim brojem RA-02795 sleteo je u bazu Mačulišči u blizini Minska u 7.40 po lokalnom vremenu.

Još jedan avion stigao je iz Rusije- poslovni mlaznjak BAe 125-800B s registarskom oznakom RA-02878 poleteo je iz Sankt-Peterburga i sleteo u bazu Mačulišči u 7:58.

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je sinoć borce paravojne formacije ''Vagner'' da potpišu ugovor sa ruskim Ministarstvom odbrane, ili da se vrate kući ili da idu u Belorusiju, i dodao da su većina boraca te grupe patriote koje su izmanipulisane.

Juče su pojedini mediji objavili da je osnivač Vagnera već viđen u Minsku, u hotelu "Green City" s tri zvezdice na periferiji grada.

U samom hotelu nisu mogli da potvrde da je Prigožin odseo kod njih, pozivajući se na poverljivost podataka o gostima. Takođe su pojasnili da nemaju luksuznih soba, a najskuplja opcija smeštaja je soba "poboljšane" kategorije koja košta 180 beloruskih rubalja (oko 65 evra) po noćenju.

Ranije je objavljeno da su Vagnerovi regrutni centri u Rusiji nastavili s radom.

Nije mu bio cilj da sruši režim?

Juče je Prigožin objavio 11-minutni snimak na kojem je govorio o tome da mu nije bio cilj da sruši ruski režim.

On je rekao da je cilj njegovog marša na Moskvu bio da se spreči uništenje grupe Vagner.

U snimku Prigožin kaže da su njegovi ljudi krenuli u Moskvu da traže da odgovaraju oni lideri koje je okrivio za "greške" u ratu u Ukrajini.

On je negirao da je njegov „marš za pravdu“ imao za cilj svrgavanje ruskog predsednika Vladimira Putina.

- Cilj marša je bio da se izbegne uništenje Vagnera i da se pozovu na odgovornost zvaničnici koji su svojim neprofesionalnim postupcima počinili ogroman broj grešaka - rekao je Prigožin.

On kaže da Vagner žali „što su morali da pogode rusku avijaciju“ i da su odlučili da se okrenu dok su bili na putu ka Moskvi „da ne bi prolili krv ruskih vojnika“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading