pavl
Foto: EPA/EFE/MARTIN DIVISEK

Njegova portparolka je kasnije pojasnila da Pavel „nije nameravao da stvori logor za interniranje ili bilo kakvu vrstu progona“.

Govoreći u obimnom intervjuu za ukrajinsko izdanje RSE (Radio Slobodna Evropa) 14. juna, Pavel je rekao da iako ima empatiju prema Rusima u inostranstvu koji se suočavaju sa poteškoćama zbog odluke Moskve da pokrene invaziju na Ukrajinu, iako oni odluku Moskve možda ne podržavaju, „kada je rat u toku, mere bezbednosti u pogledu ruskih građana trebalo bi da budu strože nego u normalnim vremenima“.

Dakle, sve Ruse koji žive u zapadnim zemljama treba mnogo više nadgledati nego u prošlosti jer su oni građani nacije koja vodi agresivni rat... To je jednostavno cena rata“, rekao je on.

Pavel je takođe primetio da su u Drugom svetskom ratu ljudi japanskog porekla koji su živeli u Sjedinjenim Državama takođe bili pod „režimom strogog nadzora“.

Tačno je, jesu, ali logori sa Japancima u SAD se smatraju jednom od najsramotnijih i najkontroverznijih američkih priča 20. veka, a fascinantno je da to Pavel koristi kao svojevrsni argument za uvođenje „pojačanog nadzora” ruskih državljana van Rusije, piše Advance.hr.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading