AMERIČKI GENERAL OBJAVIO LOŠE VESTI ZA RUSIJU Ukrajinci "spremni da ubiju ili zarobe sve Ruse na Krimu"
Foto: EPA/EPA-EFE/OLEG PETRASYUK

Američki general u penziji Ben Hodžis, tvrdi da će ukrajinske snage biti spremne da ubiju ili zarobe sve Ruse na Krimu u cilju zauzimanja poluostrva.

"Strateški cilj Ukrajinaca je da povrate Krim i ako oni mogu to da urade povlačenjem Rusa bez ijednog metka, tim bolje. Ali, ako budu morali da ubiju ili zarobe svakog Rusa na poluostrvu", oni će to uraditi, piše Hodžis u članku za britansko izdanje "Telegraf".

Prema njegovim rečima, zauzimanje Krima ima "odlučujući značaj" za Ukrajince, jer time oni, navodno, "potiskuju rusku flotu iz centralnog i zapadnog dela Crnog mora, otvarajući pristup iz Odese svetskim trgovinskim putevima preko okeana".

Ministarstvo inostranih poslova Rusije je saopštavalo da zapadne zemlje zahtevaju od Kijeva nastavak ofanzivnih dejstava i okupaciju ruskih teritorija, iako shvataju da su takvi planovi osuđeni na neuspeh.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev je istakao da će eventualni napad na Krim značiti eskalaciju sukoba i apelovao na ukrajinske vlasti da shvate da će se takvi napadi naići na "neizbežnu odmazdu" uz upotrebu bilo koje vrste oružja, prenosi Sputnjik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Moni

09.06.2023 21:26

Ukraina i nato su izgubili rat...samo se busaju i prete...