Tramp
Foto: EPA/EPA-EFE/CJ GUNTHER

„Kao predsednik, mogao sam da skinem oznaku tajnosti sa dokumenata, ali sada to ne mogu da učinim”, navodno je rekao Tramp.

Si-En-En navodi da je Tramp to izjavio na sastanku tokom kojeg je razgovarao o poverljivom dokumentu Pentagona o napadu na Iran, kao i da se može izvući zaključak da je bivši predsednik, tokom razgovora, pokazao taj papir.

„Tajna. Ovo je tajna informacija. Pogledajte ovo, ovo je uradila vojska i to je meni dato”, kaže Tramp na snimku, navodi se u transkriptu.

Bivši američki predsednik je ranije saopštio da je protiv njega podignuta optužnica za pogrešno rukovanje dokumentima, koja je zadržao nakon što je napustio Belu kuću u januaru 2021. godine.

On je naveo da u sudnici u Majamiju mora da se pojavi narednog utorka i poručio da je „nevin čovek”.

Ovo je prva federalna optužnica u istoriji SAD protiv nekog od bivših američkih predsednika, prenosi Glas Amerike.

U okviru istrage Ministarstva pravde, istražitelji su pre otprilike godinu dana zaplenili oko 13.000 dokumenata sa Trampovog imanja Mar-a-Lago, na Floridi, od kojih je 100 nosilo oznaku poverljivosti.

Pre toga, Trampovi advokati su navodili da su svi takvi dokumenti vraćeni vladi.

Ovaj slučaj predstavlja još jedan pravni izazov za Trampa, protiv kojeg je nedavno u Njujorku podignuta optužnica po 34 tačke u slučaju pokušaja zataškavanja vanbračne afere za vreme kampanje za predsedničke izbore.

Protiv njega se takođe vode istrage u Vašingtonu i Atlanti, koje bi mogle da rezultiraju krivičnim optužnicama.

Specijalni tužilac Smit protiv Trampa vodi istragu o tome da li su on i njegovi saveznici pokušali da ponište pobedu Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima 2020. godine, prenosi Tanjug.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading