TINEJDŽERKA TRAŽILA PLAĆENIKA DA UBIJE DETE Uhapšena kad je upala u klopku policajca
Tanjug

Kako prenosi  NBC News ona je optužena za nagovaranje na ubistvo, nakon što je navodno dostavila lične informacije deteta, uključujući ime, adresu, detalje gde se može pronaći na sajt "Unajmi ubicu" (Rent-a-Hitman).

Policija grada Storm Lejk primila je izveštaj oko ponoći 2. juna da je neko dva puta posetio sajt kako bi naručio ubistvo sedmogodišnjaka, preneo je "Miror".

Administrator sajta prosledio je informaciju policijskoj službi. Policija je radila celu noć kako bi identifikovala osumnjičenog, ali i metu. Sutradan, policajac je tajno kontaktirao osumnjičenu pretvarajući se da je on profesionalni ubica, potvrđujući da je tinejdžerka želela smrt sedmogodišnjeg deteta.

Oko 15:30 tog dana policija je uhapsila tinejžerku i uzela podatke iz njenog mobilnog, navodeći vlasti da veruju da je u pitanju ozbiljna pretnja za dete.

Protiv tinejdžerke, koji je pronađena na adresi u Storm Lejku, podignuta je optužnica i ona je predata sudu za maloletnike, a nalazi se u pritvoru.

Detetu i njegovoj porodici nije nauđeno i nisu bili svesni potencijalne pretnje, dodale su vlasti.

Sajt "Rent-a-Hitman" (unajmi ubicu) je parodija, gde se prikazuju lažna svedočenja, zahtevi, čak i aplikacije za unajmljivanje profesionalnog ubice. Stvoren je 2005. godine kako bi reklamirao sajber bezbednosnu startap kompaniju koja nikad nije zaživela.

Pravi zahtevi koji su postavljeni na tom sajtu doveli su do hapšenja najmanje jedne osobe, kada je gardista (21) iz Tenesija optužen po saveznoj optužnici, a FBI je naveo da je koristio sajt da pronađe profesionalnog ubicu. Iako je "Rent-a-Hitman" lažni sajt, postoje slični sajtovi na Dark Vebu koji tvrde da zaista nude takve "usluge".

Krivična prijava podneta je od saveznih vlasti u gradu Noksvil prošlog meseca, u kojoj se optužuje jedna žena da je pokušala da angažuje ubicu da ubije ženu muškarca koga je upoznala na sajtu za upoznavanje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading