MASOVNO TROVANJE LAŽNOM JABUKOVAČOM Najmanje osmoro umrlo u Rusiji, rakiju kupili na točenje
Foto: EPA/EPA/SERGEI ILNITSKY

Prema njegovim rečima, simptome trovanja imale su 22 osobe, od kojih je osam umrlo, a ostalima se pruža medicinska pomoć, prenosi Izvestija.

Ruskih je naveo da su se oni otrovali pićem "Mister cider",  koje je proizvedeno u Samarskoj oblasti, a prodavalo se na točenje.

Rekao je i da je u toku zaplena tog proizvoda.

Preduzetnik iz Samarske oblasti osumnjičen za snabdevanje jabukovačom koja je dovela do trovanja je priveden, navode Izvestija.

Prema lokalnim medijima, jabukovača je sadržavala smrtonosne količine metanola, koji je mnogo toksičniji od etanola koji se nalazi u običnim alkoholnim pićima.

Prijavljeno je 14 slučajeva trovanja alkoholom u Uljanovskoj oblasti, a danas je saopšteno da su dve žene i u Samarskoj oblasti otrovane jabukovačom.

Rusija je pooštrila kontrolu proizvodnje i prodaje pića koja sadrže velike količine etanola nakon što je 2016. godine 77 ljudi u Sibiru umrlo od jevtinog nelegalnog alkohola.

U incidentu koji se dogodio 2021. godine 29 osoba je umrlo od trovanja nelegalno proizvedenim akloholnim pićem koje je sadržalo metanol.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading