SVAĐA U HRVATSKOJ VOJSCI Rojs traži od Krešića da podnese ostavku: On mi je kum, ne znam kako je moglo da mu se omakne
Alo

Rojs je jedan od 12 generala potpisnika otvorenog pisma kojim su reagovali na susret predstavnika Generalskog zbora sa generalima BiH, prenosi Tanjug.

“Ne samo da smo se usprotivili, ograđujemo se od tog susreta. Ja sam zamenik predsednika Hrvatskog generalskog zbora i baš to me malo razočaralo kod mog privatno i kuma (Marinka) Krešića koji je sigurno jako dobar čovek, iz dobre porodice, ali ne znam kako je moglo da mu se omakne da ide na sastanak s udruženjem generala iz BiH”, rekao je Rojs.

On je za zagrebačku N1 tv. rekao da je u Zboru bilo reči o odlasku kod predsednika Mešihata Islamske zajednice Aziza i to je, kaže, podržano.

"Ali nije rekao da ide na susret s tim tzv. generalima udruženja BiH. Drugo, ako je udruženje generala BiH, tu treba da budu predstavljeni i Hrvati i pravoslavci", kaže Rojs.

Smatra da, ako je taj susret bio povodom Dana državnosti, trebalo ga je organizovati u prostorijama Generalskog zbora.

Susret sa generila BiH je ocenio neprihvatljivim, a za one koji su, kako kaže, planirali je "propast".

“Skupština je odabrala predsednika, odabrala je mene, odabrala je i 11 članova Upravnog odbora. Pokrenućemo da se sazove vanredna skupština, a za mog kuma bi najbolje bilo, ja bih na njegovom mestu podneo ostavku, sazvao Skupštinu pa ako ga opet izaberu, onda ima legitmitet. Ovo je po meni veleizdaja”, rekao je Rojs.

Smatra da je njegov kum Krešić naseo i dodao da se po Mostaru priča da su "poslati odozgo". Garantuje, međutim, da ih nisu poslali na predsednik države ni vlade, ali ne isključuje mogućnost da ih je poslao nekadašnji šef države Stjepan Mesić.

"Možda je onaj bradati, ne znam kako ga više zovu, za mene veleizdajnik, bivši predsendik Stjepan Mesić, on je bio u Sarajevu, on tu možda ima svoje prste. To je sramotan čin što su napravili. Svatko ko radi, taj i greši, Moraju se ograditi od toga, priznati da su prevareni, pasti na kolena", kazao je Rojs.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading