Viktor Orban
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Evropska unija gubi svoju konkurentnost i potrebno joj je više ljudi sa posvećenošću i strašću, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban, prenose lokalni mediji.

Sve je više "bla bla" u politici EU, izjavio je evroskeptični premijer u petak posle sastanka u Budimpešti sa Santjagom Abaskalom, liderom španske krajnje desničarske partije Voks.

Orban je rekao da političari u Briselu iznova i iznova ponavljaju stvari čije značenje „mi ni ne znamo“, ali na kraju nema akcije.

Prema rečima mađarskog premijera, EU su potrebni političari „koji žele nešto, koji i dalje imaju energiju, posvećenost i strast“. Po njegovom mišljenju, oni koji razmišljaju na taj način treba da rade zajedno.

Komentarišući sastanak sa Abaskalom, on je rekao da su se dvojica političara složila da nastave saradnju između španske stranke Voks i desničarske stranke Fides predvođene Orbanom.

„Želeli bismo da vidimo i desni zaokret u Evropi“, rekao je Orban.

Jedan od najglasnijih kritičara politike EU, mađarski lider je u poslednje vreme u sukobu sa Briselom oko niza pitanja, uključujući sankcije Rusiji zbog sukoba sa Ukrajinom. Orban je te mere opisao kao „pogrešne“ i upozorio da bi one mogle da unište evropsku ekonomiju umesto da primoraju Moskvu da promeni kurs.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading