Akcija hapšenja
Foto: Alo/Prinscreen

Nekrofil Dejvid Fuler (68) ubio je Vendi Knel (25) i Kerolajn Pirs (20) 1987. godine nakon čega je seksualno zlostavljao 101 telo na svom radnom mestu.

Otac četvoro dece povezan je sa ubistvima tek 2020. godine, a nakon toga su istražitelji pretresli njegov dom i otkrili skoro 900.000 dosijea sa dokazima da je zlostavljao tela žena starosti između devet i 100 godina. Zločini su počinjeni u sada zatvorenoj bolnici "Kent i Sasek" i bolnici "Tunbridž Vels" u Pemberiju gde je Fuler radio na održavanju od 1989. godine.

Trenutak kad su policajci otkrili šokantne slike prvi put je prikazan u dokumentarcu "Monstrum iz mrtvačnice". Na snimku, koji je zabeležila kamera na telu policajca, vide se istražitelji koji pretražuju Fulerovu skučenu kućnu kancelariju u Hitfildu u Istočnom Saseksu kad naiđu na fotografije.

- Jesu li to fotografije koje je uzeo - pita jedan policajac.

- Zašto ta osoba izgleda mrtvo - začuđen je drugi policajac.

Tim zatim pronalazi fioku punu USB memorija i disketa na dnu ormara. Kasnije će otkriti da sadrže skoro 900.000 dosijea o zlostavljanju tela u mrtvačnici.

 

 

- Nisam lud. Možda imam neke vrste problema sa ličnošću. Vodio sam skoro hrišćanski život i istovremeno najsmrtonosniji život bez ukrštanja... To su samo dve različite ličnosti - rekao je Dejvid Fuler na ispitivanju.

Šeli Čantler iz policije Kenta rekla je da nije mogla da veruje šta su otkrili.

- Fuler je bio običan čovek, oženjen, imao je decu. Teško je zamisliti da bi bilo koji čovek mogao i pomisliti da to uradi. To je kao dvoje ljudi u jednom. Jedan vodi normalan život baveći se svojim svakodnevnim poslovima, a drugi ubija žene - rekla je Čantler.

Pregledom hard diska otkriveni su 818.051 slika i 504 video snimka njegovog zlostavljanja i brojni dokazi o njegovom "stalnom interesovanju" za zlostavljanje i ubistva žena. Fulerove žrtve su bile medicinske sestre, učiteljice, negovateljice... Mnoge su još nosile defibrilatore i katetere u vreme kad je Fuler zlostavljao njihova tela. Među onima čija je tela Fuler zlostavljao bila je i žena heroj (92) iz Drugog svetskog rata

Fuler je priznao da je ubio Vendi Knel (25) i Kerolajn Pirs (20) 1987. godine nakon što ih je brutalno pretukao i zadavio do smrti. Obe žene, koje su živele same u Tunbridž Velsu u Kentu, tada su bile seksualno zlostavljane od strane bivšeg bolničkog električara dok su bile na samrti ili nakon smrti. Telo Knelove otkriveno je u njenom krevetu 23. juna 1987. godine dok je Pirs napadnuta na samo nekoliko koraka od ulaznih vrata 24. novembra iste godine. Telo je pronađeno tri nedelje kasnije, 15. decembra, na jednom polju udaljenom više od 50 kilometara od njene kuće.

Njihova užasna smrt postala je jedan od najduže nerešenih slučajeva u Velikoj Britaniji.

Fuler je konačno uhapšen 3. decembra 2020. godine nakon na osnovu tragova DNK. Ubrzo su usledile dve optužbe za ubistv, ali detektivi su shvatili prave razmere njegovih zločina tek kad su otkrili skrovište u njegovom domu.

David Šipli iz istražnog tima za pedofile policije Kenta imao je zadatak da analizira slike i video snimke.

- Fuler je počinio svaki seksualni čin koji je moguće učiniti sa ljudskim telom. Ni u jednom trenutku nije pokazao ni trunke humanosti - rekao je Šipli.

Tri žrtve su u trenutku smrti bile mlađe od 18 godina, a za nekoliko drugih je rečeno da su starije od 85 godina. Fuler je detalje zapisivao u beležnicima, a čak je i tražio neke od svojih žrtava na Fejsbuku.

Na diskovima je bila i zapanjujuća arhiva od četiri miliona nepristojnih slika dece uglavnom preuzetih sa interneta.

Fuler je na početku negirao istorijska ubistva na osnovu smanjene odgovornosti pre nego što je neočekivano promenio svoje izjašnjavanje o krivici. Izopačeni ubica je kasnije osuđen na doživotni zatvor bez mogućnosti uslovnog otpusta.

Uprava za teške zločine Kenta i Eseksa uspela je do sada da identifikuje ukupno 101 žrtvu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi
SAD

Komentari (0)

Loading