Majk spens priča
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

Bivši potpredsednik SAD, dugogodišnji zagovornik tradicionalnih konzervativaca u društvenim i ekonomskim pitanjima, pridružiće se trci u trenutku kada njegov nekadašnji šef, bivši predsednik Donald Tramp, tvrdi da vodi u predizbornim anketama, a guverner Floride Ron DeSantis nalazi se drugom mestu.

Pensa većina glasača poznaje prvenstveno kao Trampovog potpredsednika.

- Smatramo ovu trku kao apsolutno otvorenu, a Ajova će se zaista učvrstiti kao ključni igrač. To je mesto koje ceni principe Majka Pensa, tradicionalne konzervativne principe, duboko ukorenjenu veru i neobičan karakter - rekla je osoba upoznata sa Pensovim planovima.

Bivši potpredsednik će voditi kampanju u svih 99 okruga Ajove pre poslaničkih sastanaka, rekla je ta osoba, dodajući da će kampanja „učiniti stvari koje dovode Majka Pensa u povoljan položaj“.

To uključuje mnogo "lokalnog fokusa", od sastanaka u gradskoj kući sa stanovnicima Ajove do svraćanja u restorane. Na tim skupovima moraće da objasni republikanskim glasačima zašto se odvojio od Trampa i potvrdio njihov izborni poraz 6. januara 2021. godine.

Svedočio o Trampovim prevarama

Da podsetimo, bivši potpredsednik SAD Majk Pens svedočio je u aprilu ove godine pred saveznom velikom porotom u sklopu istrage o tome li je bivši predsednik Donald Tramp pokušao da preokrene izborni poraz u novembru 2020. godine od Džoa Bajdena, ali i o tome da li je imao udela u podsticanju nasilja na Kapitolu 6. januara, kada je pet osoba nastradalo. Kako je tada naveo londonski "Independent", pozivajući se na više izvora, Pens je proveo sedam sati pred velikom porotom i odgovarao na pitanja specijalnog tužioca Džeka Smita.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi
SAD

Komentari (0)

Loading