TRAGEDIJA U GRČKOJ Grom ubio mladića dok je plovio na dasci
Tanjug/Ap

Neimenovani muškarac bio je u moru pored plaže u Agia Agati na Rodosu, dok ga je njegova devojka snimala sa plaže, prenose lokalni mediji.

Lučka uprava Rodosa potvrdila je novinskoj agenciji PA da je nastradali muškarac imao 26 godina i da je britanski državljanin, ali nisu dali više informacija.

Portparol je rekao: „Ovo je aktivan slučaj, tako da u ovom trenutku ne možemo dati više detalja.

Grčki list Rodiaki javio je da je grom udario u vodu u blizini čoveka u ponedeljak nešto pre 13.30 po lokalnom vremenu, zbog čega je pao sa daske u vodu povređen.

Službe hitne pomoći su hitno izašle na lice mesta, a neimenovani muškarac je iznesen na obalu gde su spasioci pokušali da mu spasu život.

Jedan od ljudi koji je pokušao da spase čoveka rekao je da je nakon što je uočio Britanca u nevolji bacio telefon i utrčao u more potpuno odeven.

- Čim sam mu se približio, video sam da je licem u vodi i da mu je lice u modricama. Odmah sam znao da je svaka sekunda ključna i počeo sam da ga vučem na obalu. Brinuo sam da će mi se isto desiti jer je još uvek padala kiša, ali nisam stao - rekao je on.

Kad ga je izvukao, počeo je da mu pruža prvu pomoć.

- Počeo sam da mu pružam prvu pomoć, da ga masiram i sve ostalo što sam znao. Čovek je još bio živ, čuo sam mu srce i imao je puls. Za kratko vreme stigli su spasioci koji su izvršili sve postupke reanimacije kako bi ga održali u životu - ispričao je čovek, prenosi Lad Bible.

Međutim, kada su ga odveli u najbližu bolnicu, lekari su mogli samo da ga konstatuju smrt.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading