HTEO DA UHAPSI PUTINA Sada je Putin izdao nalog na njegovo hapšenje
Foto: EPA/EPA-EFE/MYKOLA TYS

Rusija je objavila nalog za hapšenje tužioca Međunarodnog krivičnog suda, koji je u martu potpisao nalog za hapšenje predsednika Vladimira Putina zbog navodnih ratnih zločina počinjenih u agresiji na Ukrajinu, objavili su danas ruski mediji.

Britanski sudija Karim Ahmed Kan dodat je na listu traženih lica ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova, javljaju ruski mediji. Moskva je pokrenula postupak protiv Ahmeda Kana i još trojice sudija MKS 20. marta, ubrzo nakon što je Međunarodni krivični sud izdao nalog za hapšenje Putina.

U prvom nalogu za hapšenje zbog agresije na Ukrajinu, Međunarodni krivični sud je pozvao na hapšenje Putina zbog sumnje da je odgovoran za nezakonitu deportaciju dece i ilegalno prebacivanje ljudi sa teritorije Ukrajine u Rusku Federaciju. Pod istim optužbama, Međunarodni krivični sud je takođe izdao nalog za hapšenje Marije Aleksejevne Lvove-Belove, ruskog komesara za prava deteta.

I ruske vlasti i Putin odbacuju sve optužbe za zločine u invaziji na Ukrajinu, koju nazivaju specijalnom vojnom operacijom, i tvrde da je Rusija žrtva zapadne agresije i zapadnih laži.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading