STRAVIČAN POŽAR NA NOVOM ZELANDU Šestoro mrtvih, hostel potpuno ugljenisan
Foto: AP/Tanjug/Ap

Hostel Loafers Lodge u ​​Njutaunu, na jugu Velingtona, zapalio se nešto posle ponoći. Do zore, gornji spratovi zgrade bili su ugljenisani u crno.

"To je apsolutna tragedija", rekao je Hipkins i dodao da je potvrđeno da je šest osoba stradalo, ali da strahuje da bi broj žrtava mogao da bude veći.

Vatrogasci su saopštili da su spasene 52 osobe, od kojih su se neke sklonile na krov. Ali još nekoliko desetina nedostaje.

Šestoro povređenih prebačeno je u bolnicu, a 15 je zbrinuto na licu mesta, saopštila je hitna služba Velingtona.

"Ovakav požar se dešava samo jednom u deset godina u Velingtonu. To je za nas najgora noćna mora", rekao je direktor hitne službe Nik Pajat.

Prema njegovim rečima, kada je izbio požar, u zgradi je bilo oko 90 ljudi.

Kontrolor požara i hitnih slučajeva Brus Stabs rekao je da su locirali tela šest osoba, ali da još nisu uspeli da ih izvuku iz zgrade. On je rekao da se krov srušio, a službe hitne pomoći nisu bile u mogućnosti da pretraže celu zgradu. Vatrogasna služba i hitna pomoć Novog Zelanda potvrdili su da je 11 osoba nestalo i da su se delovi hostela srušili.

Loafer's Lodge je ranije korišćen kao smeštaja za hitne slučajeve. Stambena kriza na Novom Zelandu znači da sve veći broj ljudi dugoročno se smešta u motele i hostele. Loafers Lodge je nudio osnovne, pristupačne sobe sa zajedničkim salonima, kuhinjama i vešernicama za ljude različitih uzrasta.

Oko 80 vatrogasaca i 20 vatrogasnih vozila gasilo je požar dok iz hotela izlazio veliki dim.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading