MLADA JULIJA NESTALA ČIM JE DOPUTOVALA U MANILU Majka dobila jezive vesti od konzula: ISEČENA JE ZBOG ORGANA ILI ODVEDENA U BORDEL
Foto: Alo/Printscreen

Devojka je nameravala da živi kod svog prijatelja iz Manile, ali je nedugo nakon što je sletela u Manilu porodica izgubila svaki kontakt sa njom. Za nestalom Julijom trenutno traga lokalna policija i više od 100 volontera.

Julijinoj majci je u ruskoj ambasadi direktno rečeno da bi moglo da se ispostavi da je žrtva trgovine organima ili da je oteta i poslata kao seksualna robinja u neku javnu kuću.

Tatjana, Julijina majka, objavila je 6. maja apel za pomoć na društvenim mrežama.

- Moja ćerka, Julija Andrejevna Čumak, odletela je 6. maja u Manilu. Tog dana smo bile u kontaktu, a onda je iznenada nestala. Telefon joj nije dostupan. Nije ulazila ni na mesindžere ni na svoje profile na društvenim mrežama od tog trenutka - navela je Tatjana.

Mnogi su tada zaključili da devojka spava nakon leta ili je otišla na izlet, ali njena majka je odmah odbacila te pretpostavke.

- Julija je otišla tamo da radi i neće ići na planinarenje prvog dana - navela je Tatjana.

Julija Čumak je otišla na Filipine da radi za lokalni IT startap "Metrositi AI". Uradila je prethodno onlajn intervju i test nakon čega joj je ponuđena saradnja.

 

 

Julija, međutim, nije rezervisala hotel već je odlučila da odsedne kod filipinskog prijatelja, ali porodici nije rekla njegovu adresu i broj telefona.

Rođaci su se obratili ruskom konzulatu gde im je direktno rečeno da je nestala devojka možda "isečena zbog organa" ili "odvedena u javnu kuću" .

- Želim da skrenem pažnju na neprofesionalne postupke konzularnog odeljenja. Njihov zadatak je da pruže pomoć, a ne da prave nerazumna nagađanja - napisao je Rus koji živi na Filipinima u jednoj lokalnoj grupi na društvenim mrežama.

- Кonzul je veoma loše reagovao. Porodica je već na kraju sa živcima, a on ih i dalje uznemirava. To je veoma okrutno - saglasio se sa njim drugi učesnik ćaskanja.

- Policija Manile će sad okrenuti glavu. Ništa gore od konzulata - dodao je stanovnik filipinske prestonice.

IT KOMPANIJA OD 5 ZAPOSLENIH

Među Rusima koji žive na Filipinima okupila se grupa dobrovoljaca koji tragaju. Sada više od 100 ljudi traži Juliju.

Odlučili su da najpre provere kompaniju sa kojom je Čumak sklopila sporazum i tu su se pojavile prve sumnje. Pretpostavlja se da se "Metrositi AI" bavi IT tehnologijama, ali na njihovom sajtu nema informacija o bilo kojoj takvoj aktivnosti.

Кasnije se na društvenim mrežama kompanije pojavila izjava da Juliji nisu ponudili posao.

- "Metrositi AI" već koordinira sa filipinskom policijom u vezi sa lažnim tvrdnjama o ponudi posla od strane našeg startapa za nestalu Ruskinju. Istraga je trenutno u toku - navodi se u saopštenju.

Potraga za devojkom se nastavlja u hotelima i hostelima, čak i po bolnicama, ali do sada nije bila uspešna.

ŠTA KAŽU MEŠTANI

Mnogo ruskih državljana živi na Filipinama i mahom su saglasni da naročito u prestonici Manili treba stalno biti na oprezu.

- Nadam se da će naći devojku, ali da budem iskren male su šanse. Imam filipinske kolege koje su mi pričali takve strahote o svojoj zemlji - napisao je Rus iz Manile u lokalnom ćaskanju.

- Ovo je odmazda za neozbiljnost. Pre nego što odete negde možete prikupiti mnogo informacija i povratnih informacija od zaposlenih - dodao je drugi ruski imigrant.

- Malo je verovatno da bi samo iz aviona pobegla negde u mračne kutke gde bi mogla da bude ukradena. Najverovatnije je to bio neko kome je verovala - navodi jedna Ana.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading