MASOVNI UBICA IZ TEKSASA BIO SIMPATIZER NEONACISTA Poruke i odeća otkrivaju detalje
Foto: Tanjug/Tanjug

Naoružani napadač, koji je živeo u Dalasu, bio je naoružan „jurišnim oružjem u stilu AR-15“, rekao je predsednik SAD Džo Bajden.

Nosio je taktički prsluk, imao je i pištolj, a u njegovom automobilu pronađeno je više oružja i municije.

Preliminarni pregled za šta se veruje da su nalozi na društvenim mrežama ubice otkriva stotine postova koji uključuju rasno ili etnički motivisanu nasilnu ekstremističku retoriku, uključujući neonacistički materijal i materijal koji podržava belu nadmoć, izjavila su dva viša zvaničnika za sprovođenje zakona, prenosi NBC njuz.

Zvaničnici su istakli da je istraga u toku. Preliminarni pregled je otkrio da drugi korisnici nisu lajkovali niti delili postove napadača na društvenim mrežama.

Istražitelji koje citiraju američki mediji navode da je Garsija možda imao veze s krajnjom desnicom, zbog simbola kojeg je nosio na odeći.

Dva izvora su za CBS rekla kako je na odeći imao ušivenu oznaku sa slovima RWDS, što znači „Right Wing Death Squad“ (Odred smrti desnog krila), za koju se veruje da je neonacistička grupa, prenosi BBC.

Policija i teksaški rendžeri, u saradnji sa FBI i Birom za alkohol, duvan, vatreno oružje i eksploziv, istražuju pucnjavu kao slučaj rasnog ili etnički motivisanog nasilnog ekstremizma, izjavila su dva visoka zvaničnika za sprovođenje zakona.

 

Vlasti veruju da je ubica delovao sam, rekao je jedan od zvaničnika. Istražitelji intervjuišu njegove rođake i prijatelje.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading