NATO PILOTI PRIZNALI PROPAST KLJUČNE MISIJE Rusi ponizili Amerikance - zapad nema rešenje za ovo
Foto: Printscreen

Kako navodi strano izdanje, američki lovac pete generacije F-35 pokušavao je da otkrije lokaciju ruskih sistema PVO S-300, izvodivši letove duž istočnog krila NATO-a. Međutim, nisu uspeli da otkriju ruske komplekse PVO. To je iznenadilo američke pilote i njihove komandante u Pentagonu.

Eksperti EurAsianTimes-a veruju da su Amerikanci doživeli neuspeh zbog tajnih mogućnosti S-300. Obično, za otkrivanje sistema PVO, vojni stručnjaci proučavaju na kojoj frekvenciji kompleksi mogu raditi i koje impulse šalju.

Iz ovih podataka se formira biblioteka i unosi u računar aviona. Tokom leta avionski skeneri i radari prate sve slične signale, što omogućava otkrivanje lokacije i količine radio-elektronske opreme protivnika.

- Međutim, piloti F-35 nisu uspeli da nadju S-300. To znači da kompleks ima dodatne načine rada za koje Zapad nema informacije - navodi se u članku.

U članku EurAsianTimes-a ističe se da tajne mogućnosti ruskih sistema PVO značajno smanjuju mogućnosti Vazduhoplovnih snaga SAD u celini. U ratnim uslovima, snage NATO-a jednostavno neće moći da otkriju i izvedu iznenadan napad na S-300 ruske vojske.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading