ŠKOLA NIJE NIŠTA UČINILA DA GA ZAŠTITI Godinu dana trpeo nasilje pa je izvršio samoubistvo
Foto: Shutterstock/FOTO Shutterstock

Džek Rid (17) izvršio je samoubistvo 30. aprila 2022. a prestižni internat u Nju Džerziju godinu dana kasnije priznao je da nije učinio dovoljno da zaštiti učenika, koji je sebi u kampusu oduzeo život, nakon što su se pojavile neosnovane glasine da je silovatelj. 

Tinejdžer je pohađao školu koja se nalazi u blizini Univerziteta Prinston, gde školarina iznosi 76.000 dolara godišnje. Rid je godinu dana trpeo nasilje i slušao priče da je silovatelj. "Škola priznaje da su maltretiranje i neljubazno ponašanje drugih učenika doprineli tome da Džek Rid sebi oduzme život", piše u saopštenju rukovodstva škole.

Škola je dala izjavu kao deo dogovorenog sporazuma između poznatog internata i Ridovih roditelja. "Jedina stvar koju bih voleo da promenim je da ponovo vratim Džeka", rekao je tinejdžerov otac. Rid je upisao školu u jesen 2020. godine. Za vreme prolećnog semestra počele su da kruže glasine da je silovatelj.

Tinejdžer se u školu vratio u septembru 2021. godine uprkos glasinama i tad je izabran da bude predsednik dela internata u kom je živeo. Ovo je dovelo do toga da se glasine o njemu pojačaju i maltretiranje je ponovo počelo. Tokom darivanja koje je organizovano za Novu godinu, Rid je na poklon dobio zviždaljku za silovanje i knjigu u kojoj su napisani saveti kako da se sa nekim osoba sprijatelji. 

Prema rečima tinjedžerovog oca, Ridu je to teško palo, piše Njujork Post. Jedan drug iz Ridovog odeljenja bio je disciplinski kažnjen zbog maltretiranja tinejdžera, međutim iz škole je izbačen zbog drugog incidenta. Svojim drugovima je ispričao da je izbačen zbog Rida, saopšteno je iz škole. Iste noći, Rid je ostavio poruku u kojoj je roditelje uputio na "Google dokument" u kom je detaljno opisivao kroz šta je prošao i koliko se oseća bespomoćno.

"Morao je da pobegne od bola i poniženja koje je osećao", rekao je Ridov otac. Tinejdžer se obratio školi pre samoubistva i zamolio ih da pokrenu istragu kako bi se prekinulo širenje lažnih glasina. Škola je pokrenula istragu koja je pokazala da nema dokaza da je Rid bio silovatelj. 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading